Hajdú-Bihar
2021-07-05

Anya és lánya a püspökladányi családi házban termesztették a kannabiszt

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség kábítószer birtoklásának súlyosabban büntetendő esete miatt emelt vádat azzal a nővel és édesanyjával szemben, akik otthonukban termesztettek kábítószert.

A 40 éves vádlott 2018 őszén Budapesten élt, de a hét egy részét édesanyja püspökladányi házban töltötte. A fiatalabb vádlott rendszeresen segítette édesanyját a megromlott egészségi állapota miatt és a családi vállalkozásban is részt vett.

 

A fiatalabb vádlott 2018 őszén Budapesten ismeretlen forrásból kannabisz palántákat, valamint a növény termesztéséhez és neveléséhez szükséges berendezéseket vásárolt, amelyeket az édesanya püspökladányi családi házához szállított.

 

A vádlottak kannabisz növények termesztésébe kezdtek, a szaporított növényeket előbb a házban felállított fóliasátorban nevelték, majd kihajtást követően a kertbe ültették. Az idősebb vádlott feladata a fóliasátrak kezelése és a növények gondozása volt. A növényekről a vádlottak legalább három alkalommal szüretelték le a marihuána előállításához szükséges virágzatot és levelet.

 

A vádlottak püspökladányi házában 2019. október 18-án tartott kutatást a rendőrség, ennek során a kertből és a lakóház különböző helyiségeiből, továbbá a fiatalabb vádlott budapesti lakásából is foglaltak le illegális növényeket.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlottakkal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, társtettesként elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a törvényszék a fiatalabb vádlottat fegyház-, édesanyját pedig börtönbüntetésre, emellett mindkettőjüket közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, a lefoglalt növényeket, illetőleg eszközöket pedig kobozza el. A főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén beismerik tettüket és lemondanak a tárgyaláshoz fűződő jogukról.

 

Járvány előtti hangulat a lakáspiacon, újraindul az áremelkedés

5 millió 507 ezer a beoltott, 65 az új fertőzött, elhunyt 4 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek