Hajdú-Bihar
2021-07-02

Faágak és szabadtéri tűz adott munkát az egységeknek

Csütörtökön több lehasadt faághoz és szabadtéri tűzhöz vonultak az egységek.

Csütörtök hajnalban egy tizennyolc méteres magas fa egyik ága elektromos vezetékre hasadt Debrecenben, a Sebes utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók  gépezetes tolólétrán át láncfűrésszel avatkoztak be.

Hajdúnánás és Kálmánháza között egy fa az úttestre dőlt, forgalmi akadályt képezett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók láncfűrésszel megszüntették az akadályt.

Tegnap reggel egy nyolc méteres kőris fa egyik ága hasadt le és egy épület tetejére dőlt a balmazújvárosi Virágoskút tanyán. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

A debreceni Borbíró térre is faág miatt vonultak az egységek csütörtökön. Egy lehasadt faág nyolc méter magasan az ágak között akadt fenn, veszélyeztette a forgalmat. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat.

Öt hektáros területen égett a nádas foltokban Görbeháza közelében csütörtök délben. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. 

Tűz keletkezett egy tizenhat négyzetméteres épület egyik helyiségében tegnap délután a debreceni Biczókert utcában. Szerszámok és berendezési tárgyak égtek. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a lángokat egy vízsugárral oltották el.

Gaz, avar égett húsz négyzetméteren Hajdúszoboszlón, a Csipkés dűlőben. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. 

Késő délután az M3-as autópályára riasztották a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat, ahol egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Energiahivatal: regionális együttműködésre van szükség a klímacélok eléréséhez

Készülnek a tervek a záhonyi vasúti átrakó fejlesztésére

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek