Hajdú-Bihar
2021-06-24

Zenét játszott nyíradonyi presszójában a tulajdonos - nem kellett volna

Több mint 1 millió forintot nem fizetett ki a vendéglátóhely tulajdonosa.

Szerzői jogok megsértése miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a presszótulajdonossal szemben, aki az általa üzemeltetett vendéglátó helyen szolgáltatott zene után nem fizetett jogdíjakat. A vádlott 2016 óta volt üzemeltetője egy nyíradonyi vendéglátó egységnek. A presszóban folyamatosan szólt a zene, ami nyilvános zeneszolgáltatásnak minősül, így a vonatkozó jogszabályok szerint az üzemeltetőt szerzői jogdíjfizetési kötelezettség terhelte az illetékes magyar jogvédő iroda irányába. 

A vádlott azonban egyáltalán nem fizetett jogdíjat, ezért 2016 júliusától 2020 júniusával bezárólag több mint 1.200.000 Ft összegű díjtartozása keletkezett.

Az illetékes jogvédő iroda a folyamatosan kiállított számlák alapján a vádlottal szemben polgári eljárásokat is indított, ezek során a vádlottat, mint üzemeltetőt kötelezték a szerzői jogdíjak megfizetésére.

A vádlott később a díjtartozásából megtérített 1.000.000 Ft-ot, amelyet a jogvédő iroda elfogadott a teljes követelés megtérítéseként, így a vádlott által okozott vagyoni hátrány teljes egészében megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben szerzői jogok nagyobb vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatás nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

Fotó: pixabay.com

Ed Sheeran

Kérő érkezett a Debreceni Állatkert szarvcsőrűmadarához

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek