Hajdú-Bihar
2021-06-21

Kisebb-nagyobb tüzek, közúi baleset és egy macska - ezek adtak munkát a megyei tűzoltóknak vasárnap

Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Berettyóújfaluban, Balkányon és Nádudvaron is riasztották a tűzoltókat.

Kisebb-nagyobb tüzekhez, motoros balesethez és egy szerencsétlenül járt macskához is riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat vasárnap megyeszerte.

Vasárnap reggel Hajdúszoboszlón, a József Attila utcában egy villanyóra szekrény füstölt. A városi tűzoltók az áramtalanításra avatkoztak be.

Berettyóújfaluban hulladék égett egy lakóépület mögött a Vágókert dűlőben, ami az épületet is veszélyeztette. A berettyóújfalui tűzolók kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy nyolc méter magas távközlési oszlop tetején egy macska beszorult a farkánál fogva egy rögzítőbe vasárnap délben a debreceni Rézmetsző utcában. A debreceni tűzoltók kiszabadították a macskát.

Egy motorkerékpáros elcsúszott Hajdúszoboszlón, a Gázláng utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók is vonultak, akik az üzemanyagfolyást szüntették meg.

Vasárnap délután Debrecenben a Táltos utcában egy nagyméretű fa egyik ága lehasadt és egy épületre, telefon kábelre és villanyvezetékre dőlt. A debreceni tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat.

Egy lakókocsi égett teljes terjedelmében vasárnap délután Balkányban, a Szőlő úton. A tűz lakó, és melléképületeket veszélyeztetett. A szakolyi és nyíradonyi tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat.

Emellett egy klímaberendezés füstölt Nádudvaron, a Fő utcában vasárnap kora délután. A helyszínre érkező püspökladányi tűzoltók az áramtalanítás után egy vízsugárral visszahűtötték a berendezést.

Fotó: hajdu.katasztrofavedelem.hu

Befejeződnek a küzdelmek a labdarúgó Eb B- és C-csoportjában

Karikó Katalin

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek