Hajdú-Bihar
2021-05-25

Futópályát adtak át Hajdúböszörményben

Az 1 kilométer hosszú, 150 centiméter széles, rekortán borítású futókört már fél éve használják a sportolók, a szalagátvágás azonban a járvány miatt 2021. május 25-re tolódott.

A pályát a csaknem 150 éve alapított Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban alakították ki, 60 millió forintból, melynek felét a kormány támogatta az Országos Futópálya-építési Program keretében. 

Kiss Attila polgármester az ünnepségen azt mondta, gyakran egy családon belül több generáció is jár ide sportolni. Tiba István országgyűlési képviselő a szép környezet értékét is kiemelte, Pajna Zoltán a megyei közgyűlés elnöke pedig a fejlesztés jótékony egészségügyi hatására hívta fel a figyelmet.

Töli Gergely, az Aktív Magyarországért program vezetője körbe is futotta a pályát. Elmondta, hogy az országban 23 ilyen futókör van. Hozzátette továbbá, hogy a kormány 2030-ig szóló egészségügyi programja szerint hetente 2 és fél óra sport több, mint 4 évet tesz az életünkhöz.  

A beruházást Czeglédi János, az önkormányzat Népjóléti, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke vette át ünnepélyesen. Hozzátette, hogy a futásnak és a mozgásnak nagy hagyománya van a városban, ennek ápolására most egy újabb lehetőség nyílt.

Az esemény zárásaként a résztvevők fát ültettek.

https://hbmo.hu/

Továbbra is nyitva az online időpontfoglaló

Molnár Márton Oroszlányban folytatja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek