Hajdú-Bihar
2021-05-20

Kulturális éhségcsillapítás

Akár ez is lehetne a neve annak a színvonalas és ingyenes programsorozatnak, mellyel a megyei önkormányzat várja a hajdú-bihariakat a következő időszakban.

A koronavírus-járvány miatt a közösséghez való tartozás érzése is sérült, a társasági rendezvények hiánya az élet számos területére kihatással volt. Bízva abban, hogy az év hátralévő része már enyhülést hoz és újra a megszokott ritmusban élhetünk, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat programokkal, rendezvényekkel szeretne hozzájárulni a közösség fejlődéséhez. 

A társadalmi aktivitás és együttműködés egyes helyeken a járvány előtt is alacsony volt, ezért is különösen indokolt a közösségi, térségi identitás, az adott településhez kötődés, az egymás iránt felelősségtudat erősítése, melyet az elmúlt időszak tovább halványított. Ezek a rendezvények erre is hivatottak. 

Idén és jövőre összesen 20 könnyedebb hangvételű, és 10 történelmi témájú színházi előadás lesz megyeszerte, melyeket az érdeklődők díjmentesen tekinthetnek meg. 

A programsorozat május 20-án Püspökladányban kezdődik a Dorogi Márton Művelődési Központban, ahol 19 órától az Oscar című vígjáték látható. 

Május 23-án, vasárnap pedig az Indul a bakterház tekinthető meg Nádudvaron az Ady Endre Művelődési Központban, szintén 19 órától a Turay Ida Színház vendégszereplésével. 

A következő hónapokban pedig többek között Kabán, Tégláson, Hajdúhadházon és Ebesen is lesznek kül-és beltéri előadások egyaránt. 

Az aktuális rendezvényekről a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a honlapján (hbmo.hu) és a Facebook oldalán is folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket. 

A hatályos járványügyi szabályok és korlátozások minden esetben betartandók, az előadásokat védettségi igazolvány felmutatásával lehet megtekinteni!

A megyei önkormányzat „A hajdú hagyományok nyomában” című projektje támogatást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program „Megyei identitás erősítése” elnevezésű témakörben; a rendezvények ezen projekt keretében valósulnak meg. 

 

Forrás: hbmo.hu

Újra fizetni kell a parkolásért Debrecenben is

Hétfőtől feloldják a kórházi látogatási tilalmat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek