Hajdú-Bihar
2021-05-18

Még lehet jelentkezni a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat fiatalokat segítő ösztöndíjprogramjára

Az európai uniós forrásból megvalósuló, „Maradj Hajdú-Biharban” elnevezésű program célja a fiatalok helyben maradásra ösztönzése azért, hogy végzettségük megszerzése után tudásukat lakóhelyükön és a megyében kamatoztassák, erősítve ezzel a térség népességmegtartó erejét és fejlődését.

Az 50 ezer forintos ösztöndíjban az a közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytató magyar állampolgár részesülhet, aki 

- pályázata benyújtásakor a 16. életévét már igen, de a 27. életévét még nem töltötte be, 

- aktív tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, 

- a magatartás és szorgalom érdemjegy nélkül számított tanulmányi eredménye az utolsó lezárt, aktív tanulmányi félévében legalább a közepes tanulmányi átlagot eléri, 

- egyéb, uniós forrásból finanszírozott ösztöndíjban nem részesül,

- még nem kapott jelen rendelet szerinti ösztöndíj támogatást. 

Az elbírálásnál egyéb szempontokat is figyelembe vesznek, mint pl. nyelvvizsga, tanulmányi versenyen elért helyezés stb. 

A juttatást összesen 380 fiatal kaphatja meg, több konzorciumban. A programban jelenleg szereplő települések a következők:

Az esztári konzorciumban Berekböszörmény, Esztár, Hajdúbagos, Hajdúsámson, Kismarja, Mezőpeterd szerepel, ezeken a településeken összesen 160 fő kaphat támogatást, 8 millió forintból. 

A hajdúböszörményi konzorciumban Folyás, Görbeháza, Hajdúböszörmény, Újszentmargita, Újtikos szerepel, ezeken a településeken összesen 160 fő kaphat támogatást, 8 millió forintból. 

A kabai konzorciumban pedig Bihardancsháza, Biharnagybajom, Földes, Kaba, Nagyrábé, Tetétlen szerepel, ezeken a településéken összesen 60 fő kaphat támogatást, 3 millió forintból.

A három konzorciumban így összesen 19 millió forintot osztanak szét a fent említett településeken állandó lakóhellyel rendelkező, sikerrel pályázók között.

A benyújtandó dokumentumok és egyéb részletek a következő link alatt találhatók: https://hbmo.hu/CPage.aspx?key=629 

Telefonon a 06-52/507-531-es számon lehet érdeklődni. 

Benyújtási határidő: 2021. június 4. 

DESZK@ Digital

Gothár Péter

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek