Hajdú-Bihar
2021-04-27

Tiltott eszközzel és jogosulatlanul halászott a tiszacsegei vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség orvhalászat és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy halastóból tiltott módon fogott ki halat.

A vádlott 2020. október 22-én reggel 6 óra körül indult el kerékpárral halat lopni a tiszacsegei otthonából a közeli halastavakhoz.

A férfi a magával vitt felszereléseket a halastavak közelében a fák üregébe rejtette, majd az egyik tóban elhelyezte a tilalmazott halászati eszköznek minősülő speciális hálót. Ezt követően a parton várakozott, majd a délutáni órákban kihúzta a hálót a vízből, amellyel kifogott hat pontyot és egy harcsát. A vádlott a több mint 51 kg súlyú és 84.280 forint értékű halat a magával vitt zsákba rakta és kerékpárral hazaindult.

A helyszín közelében telepített vadkamera felvételei alapján a sértett nemzeti park munkatársai észlelték a lopást, ezért a természetvédelmi őrszolgálat tagjai a hazafelé tartó vádlottat útközben feltartóztatták és értesítették a rendőrséget.

A vádlott a lopással 84.280 forint kárt okozott a sértettnek, ami megtérült, mivel a kifogott halakat visszaengedték a vízbe.

Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járás Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a halfogáshoz használt eszközöket pedig kobozza el.

Inkább adok két gólpasszt, mint rúgok egy gólt

Új lakók a Debreceni Állatkertben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek