Hajdú-Bihar
2021-03-18

Egyhónapos jogsival okozott súlyos balesetet egy hajdúhadházi fiatal

A sofőr utasa súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

Alig egy hónapja volt jogosítványa annak a hajdúhadházi férfinak, aki súlyos balesetet okozott két éve a 4-es számú főúton, az ügyészség most vádat emelt az ügyben. A baleset 2019 március 23-én a délelőtti órákban történt, amikor a vádlott és a sértett Hajdúhadházról Debrecenbe tartott a főúton.

A vádlott egy előtte haladó tehergépkocsit akart megelőzni, amelynek a vezetője a vádlott számára is jól látható módon irányjelzőt használt és a sebességét folyamatosan csökkentette. A hajdúhadházi férfi azonban nagyfokú figyelmetlensége folytán mindezt későn vette észre, az előzés véghezvitele során nem tartott kellő oldaltávolságot a bekanyarodni szándékozó tehergépkocsi mellett, ezért annak hátsó részéhez ütközött igen nagy sebességgel.

A baleset következtében a vádlott személygépkocsijában tartózkodó sértett többszörös, 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, amelyek egy része maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

A Debreceni Járási Ügyészség a jelenleg ismert helyen, külföldön tartózkodó vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az eljárást a vádlott távollétében folytassa le és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Fotó: police.hu

Koronavírus: Hajdú-Biharban 377 új fertőzött, és 200 felett az egy nap alatt elhunytak száma hazánkban

Ittasan hajtott árokba egy sofőr Hajdúböszörményben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek