Hajdú-Bihar
2021-03-17

A Hajdú-Bihar megyei lakáspiacon is éreztette hatását a járvány harmadik hulláma

A kereslet több mint 30 százalékkal esett vissza átmenetileg.

A járvány harmadik hulláma miatt március elején elrendelt szigorítások országos szinten azonnal hatást gyakoroltak a lakáspiaci keresletre. Az országban eladásra hirdetett lakóingatlanok - lakások és családi házak - iránt érdeklődők száma 20-30 százalékkal csökkent a bejelentések után - március 4-én csütörtökön és március 5-én pénteken - az egy héttel korábbihoz, azaz február végéhez képest - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a Hajdú-Bihar megyei ingatlanpiaci keresletet, kínálatot vizsgálta, valamint bemutatja a legnagyobb kínálattal rendelkező településekre jellemző négyzetméterárakat.

A megyében a járványügyi korlátozások bejelentése 33 százalékkal vetette vissza a használt lakások iránti érdeklődéseket és kevesebb új lakóingatlant hirdettek meg eladásra, mint egy héttel korábban. A március 8-án kezdődő héten azonban mind a kereslet, mind kínálat megkezdte a felzárkózást.

Az ingtalanközvetítő portál adatai szerint Hajdú-Bihar megyében közel 5200 lakóingatlan várt gazdára március közepén. A debreceni lakóingatlanok esetében 507 ezer forintot tett ki az átlagos négyzetméterár. Hajdúszoboszlót, Hajdúböszörményt, Balmazújvárost, Hajdúnánást, Berettyóújfalut, Püspökladányt pedig 144 ezer és 364 ezer forintos ár jellemezte.

Forrás: ingatlan.com

Majdnem 200 halálos áldozata volt Magyarországon a koronavírusnak egy nap alatt

A járványkezelés legkritikusabb heteit éljük

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek