• tiszta égbolt-1℃ Debrecen
  • Franciska
  • Benzin: 419Ft
  • Dízel: 429Ft
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki elköltözött, majd sorsukra hagyta kutyáit.

Az asszony 2020. október elején költözött el hajdúdorogi otthonából a szintén Hajdúdorogon élő rokonaihoz, a házának udvarán tartott három kistermetű kutyát azonban hátrahagyta, azokat nem gondozta tovább és más személyt sem bízott meg az állatok ellátásával. Az asszony a kutyákat a nyakörvüknél fogva láncra kötötte, így azok sem élelemhez, sem folyadékhoz nem tudtak hozzájutni.

A vádlott magatartása következtében két kistermetű kutya elpusztult, míg a harmadik alultáplált 7-8 hónapos kutyát az egyik állatvédő alapítvány segítői 2020. november 9-én megtalálták, kiszabadították, majd állatorvoshoz vitték. Megfelelő ellátás hiányában ez az állat is elpusztult volna.

A vádlott szándékos magatartásával az állatoknak indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott, továbbá megszegte az állattartókra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket.

Az asszony a nyomozás során beismerte tettét.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Ráerősített az online sérelmekre az otthonülés

Influenszereket ekéz a Zion Refresh

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek