Hajdú-Bihar
2021-01-25

Megszépül a hajdúnánási lakótelep

A beruházásra összesen 686 millió forintos forrást nyert a város.

Felújítják a hajdúnánási Ady Endre és Mártírok úti lakótelepet. A beruházásra még 2017-ben nyert 600 millió forintos forrást a város, a munkálatok befejezésére többletforrás-igényt nyújtott be az önkormányzat, mely pozitív elbírálást kapott, így összesen 686 millió forintból valósulhat meg a fejlesztés. Ennek részeként 500 méter hosszúságú futópályát, elkerített játszótereket, sportpályát, fitneszparkot, térfigyelő kamerarendszert, kutyafuttatót, kerékpártárolókat, és utcabútorokat is beszereztek.

A Mártírok útja és Ady Endre krt. által határolt lakótelep szervizútjának, a meglévő térítésmentesen használható parkolóinak és csapadékvíz elvezető rendszerének teljes felújítása is megtörténik.

A zöldfelületek nagysága nem fog változni – továbbra is változatlanul a fás, zöldterület fog dominálni.

A pályázat része az Ady Endre Lakóparkban egy „Nánási Zöldellő Tanösvény” kialakítása is, amely a gyerekek és a szülők környezettudatos kikapcsolódását teszi lehetővé a helyi termékekre fókuszálva: 10 db interaktív állomással, mobil applikáció segítségével.

A pályázat keretében a lakópark felújítása mellett folytatódik a Termelői Piac korszerűsítése, melynek részeként 8 darab új árusító faházat és 6 darab árusító asztalt helyeznek el elsősorban a Nánási Portéka védjegyhasználói és a helyi termelők számára, valamint napelemrendszert építenek ki és a piacterületét is tovább fásítják.

Fotó: hbmo.hu

Koronavírus: 45 újabb fertőzött Hajdú-Bihar megyében

Folytassa online

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek