Hajdú-Bihar
2020-12-01

Fizethet a férfi, aki Hajdúszoboszlón egy ATM-ből elvitte az otthagyott 1 milliót

Megpróbálta, nem sikerült, most fizethet.

Pénzbüntetésre ítélte a Hajdúszoboszlói Járásbíróság azt a férfit, aki még tavaly szeptemberben eltette az otthagyott 1 millió forintot egy ATM bankautomataból. A büntetlen előéletű vádlottal szemben a bíróság idén január 31-én – tárgyalás mellőzésével - meghozta a büntetővégzést, amelyben a férfit 144.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2019. szeptember 2-án a sértett Hajdúszoboszló belvárosában az egyik pénzintézet fiókjának előterében elhelyezett ATM automatából bankkártyája felhasználásával egymillió forint készpénzt vett ki. A sértett figyelmetlenségéből adódóan a tranzakció végét nem várta meg, a kiadott összeget a pénzkiadó nyílásban felejtette és távozott a bankból.

Ezzel egyidejűleg ment be a bankfiókba a vádlott, aki a pénzkiadó automata nyílásában észrevette az ott hagyott készpénzt, azt elvette és hazavitte. A hajdúszoboszlói férfi annak ellenére, hogy a bank nyitva volt, az összeget ott nem adta le. A rendőrség az eljárás során a vádlott lakásán lefoglalta a készpénzt, majd azt visszaadta a sértettnek, ezáltal az okozott kár teljes egészében megtérült.

A büntetővégzés kézhezvételét követően a törvényes határidőn belül a vádlott és védője tárgyalás tartása iránti kérelmet nyújtottak be, mivel a férfi a terhére rótt cselekmény vonatkozásában a bűnösségét nem ismerte el, mivel a pénzt nem eltulajdonítási szándékkal vette el. A büntetővégzés így akkor nem emelkedett jogerőre, a bíróság az ügyben kitűzte az előkészítő ülés időpontját. Az első alkalomkor, 2020 októberében az előkészítő ülés megtartásának törvényes akadálya volt, ezért a bíróság 2020. december 1-jére tűzte ki az új időpontot.

A vádlott és védője hétfőn elektronikus úton visszavonták a tárgyalás tartása iránti kérelmüket, amelyre tekintettel a Járásbíróság január 31-én meghozott büntetővégzése jogerőre emelkedett.

Fotó: police.hu

Szabó Péter elnök: A pozitív folyamatokra kell építeni

A Körmend együttesét fogadja a DEAC kosárlabda csapata szerdán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek