• kevés felhő3℃ Debrecen
  • Kázmér
  • Benzin: 413Ft
  • Dízel: 427Ft
A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki Derecske közelében a tilos jelzés ellenére vasúti átjáróba hajtott.

A vádlott 2020. május 8. napján 15 óra 30 perc körül közlekedett autójával Konyár felől Derecske irányába. Az út során kedvező látási viszonyok voltak, a vádlott pedig több, mint 20 éve rendelkezik vezetői engedéllyel.

Amikor a nő egy Derecske közelében lévő vasúti átjáróhoz ért, figyelmetlensége miatt a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott az átjáróba, ahol összeütközött a Derecske felől Konyár irányába közlekedő motorvonattal.

Az ütközés következtében az átjárót biztosító sorompó berendezés olyan mértékben megrongálódott, hogy azt teljesen ki kellett cserélni, addig viszont, sorompó hiányában az átjáró is balesetveszélyes volt.

A baleset következtében a vádlott nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a vasúti átjáró berendezésében pedig több, mint három millió forint kár keletkezett.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Zajlik a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Tóth Árpád utcai épületének energetikai korszerűsítésé.

Visszatértek a DEAC amerikai gladiátorai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek