Hajdú-Bihar
2020-06-19

Jelentős mennyiségű csapadék mellett tűz is volt

Továbbra is a jelentős mennyiségű csapadék határozta meg a csütörtöki nap eseményeit, de két tűzesetnél is be kellett avatkozniuk a megye tűzoltóinak a tegnapi napon.

Személygépkocsi gyulladt ki egy csarnoképületben Debrecenben a Harsona utcában szerdáról csütörtökre virradóan. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók több vízsugárral avatkoztak be. A tűzoltók az épületből kihoztak négy darab gázpalackot is. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Építési területet öntött el a víz Berettyóújfaluban Széchenyi utcában, tegnap délelőtt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet.

A Balmazújvárosi Vasútállomáson egy mozdony hajtásrendszere felhevült és a körülötte lévő olajsarat meggyújtotta kedden a déli órákban. A mozdonyvezető az esetet észlelve egy porral oltó készülékkel a  lángokat eloltotta. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a mozdony további hűtésére avatkoztak be. A szerelvényen huszonhárman utaztak. Ők vonatpótló autóbusszal folytathatták útjukat. Személyi sérülés nem történt. A vasúti forgalomban fennakadás nem volt.

Csütörtökön délután ismét  jelentős mennyiségű csapadék hullott Debrecenben. A tűzoltókat számos helyre riasztották vízzel elöntött pincék, alagsorok, garázsok szivattyúzására. A legtöbb riasztás a Sámsoni útról érkezett, de szükség volt a tűzoltók munkájára az Acsádi úton, a Tomori Pál, és a Kőrösi Csoma Sándor utcákban is. A Benczúr Gyula utcában olyan mennyiségű víz gyűlt össze, hogy a forgalmat is akadályozta. A beavatkozásokat debreceni hivatásos tűzoltók végezték. A püspökladányi és berettyóújfalui hivatásos tűzoltók pedig többek között Földesen és Derecskén is szivattyúztak tegnap délután.

A csapadék mellett a kidőlt fák is gondot jelentettek megyeszerte. Így Hajdúhadházon, Hajdúböszörményben és  Fülöp-Bánházán is zúgtak a megye tűzoltóinak láncfűrészei.

Megújul a Dóczy utcai sportkomplexum

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek