Hajdú-Bihar
2020-06-02

Változatosan telt a hosszú hétvége a tűzoltóknak

A pünkösdi hétvégén műszaki beavatkozások, szabadtéri tűz, gáz szivárgás és közlekedési baleset is történt a megyében. Egy DKV busz is kiégett a hétvége során.

Péntek délelőtt Balmazújvároson, a Szemere Klára utcában egy tizenkét méteres magas fa garázsra borult a balmazújvárosi önkéntes és önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész eltávolították el a fát.

A debreceni Szabó Kálmán utcában is fa miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók. A fa megdőlt és a közúti forgalmat veszélyeztette, ezért teljes útzár mellett motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze Berettyóújfalu külterületén péntek délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták a rakomány nélküli kamiont és a személyautót, áramtalanították azokat. Az ütközésben nem sérült meg senki.

Foltokban a nádas és a gaz égett egy hektáros területen Hajdúszováton, a Görgey utca végében. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Tűz volt Debrecen külterületén, a Látóképi tó mögötti területen. Foltokban a nádas égett két hektáron. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A debreceni hivatásos tűzoltók vezetési gyakorlat közben egy közúti balesetet észleltek Debrecen külterületén, a 4-es számú főúton késő este. Egy személyautó egy lovat gázolt el. Az ütközés következtében az autó az árokba hajtott, az állat pedig elpusztult. A tűzoltók áramtalanították a járművet. A személyautó vezetője a balesetben nem sérült meg.

Egy busz teljes terjedelmében lángolt szombat hajnalban a debreceni Szabó Kálmán utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral határolták körbe a lángokat. A buszon utazók nem sérültek meg, ők időben eltudták hagyni a kigyulladt járművet.

Ömlött a gáz egy gázvezetékből szombat délelőtt Hajdúböszörményben, az Újvárosi utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, de riasztották a gázszolgáltató és az áramszolgáltató munkatársait, valamint a rendőrséget is. A javítási munkálatok alatt a tűzoltók egy vízsugárral a területet biztosították, valamint az utcában érintett házak lakóit megkérték, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Este Hajdúszovát külterületén az árok parton nádas égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Vasárnap délelőtt Berettyóújfalu és Mezősas között egy faág letört és egy kamion szélvédőjét is betörte. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a közúti forgalmat veszélyeztető fát motoros láncfűrésszel eltávolították.

Leégett nádkévékhez riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat vasárnap délelőtt. Hajdúszovát közelében körülbelül ötezer-ötszáz nádkéve égett le. A tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral az utómunkálatokat végezték el.

Késő este Püspökladány külterületén a 4-es számú főút mellett nádas égett ötszáz négyzetméteren. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Lakóházakat is veszélyeztetett a nádas tűz Földesen, a Somogyi Béla utcában vasárnap délután. A csatorna part égett kétszáz négyzetméteren, amely közel volt a házakhoz.  A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Debrecenben, a Hunyadi János utcában egy társasház első emeletén a villanyóra kigyulladt. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet eloltották, így az egységek a lépcsőház átvizsgálását végezték el.

Újabb sárga körök Debrecen utcáin

Megduplázódik a kistelepülésen szolgáló lelkészek támogatása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek