Gazdaság
2021-11-12

Az elmúlt évtizedben erős hazai vállalkozások jöttek létre

Az elmúlt évtizedben erős hazai vállalkozások jöttek létre, munkát és megélhetést adva családoknak, számukra is jó lehetőség a Modern Gyárak Éjszakája, amelyet öt éve azért hoztak létre, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a jövő munkahelyeit, a világ élvonalába tartozó technológiákat - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken az 5. Modern Gyárak Éjszakája megnyitóján.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. telephelyén tartott eseményen György László kiemelte, az elmúlt öt év alatt több mint 20 ezer érdeklődő látogatta meg a programokat, az idén a Modern Gyárak Éjszakája rendezvényhez 88 vállalkozás csatlakozott 53 településen 17 ágazatból.

Hozzátette, az idén a program keretében az érdeklődők virtuálisan vagy személyesen tekinthetik meg azokat a példaértékű vállalatokat, amelyek egyedi megoldásokkal, digitalizációval, automatizált termelési folyamatokkal, a jövő technológiájának alkalmazásával felveszik a versenyt nemzetközi vetélytársaikkal szemben, és ezzel képesek hosszú távon stabil munkahelyeket, növekvő béreket biztosítani a munkavállalóknak.

 

 

 

Fotó: moderngyarakejszakaja.hu

A magyar nyelv modern oktatásáról tárgyalnak Innsbruckban

MTI

Szerző
Hasonló cikkek