Gazdaság
2021-07-16

Folyósította az első Széchenyi Újraindítási Hitelt az Erste Bank

A pénzintézet 5 millió forintot biztosított egy áruszállítással foglalkozó egyéni vállalkozó ügyfelének. Az Erste várakozása szerint a kisvállalkozók esetében idén a korábbi három-négyszeresére növelheti a Széchenyi Kártya Program keretében kihelyezett hitelek állományát, míg a kis- és középvállalkozásoknál (kkv) legalább 10 százalékos piaci részesedéssel számol az új kihelyezésekben.

A pénzintézet ügyfele, egy közúti áruszállítással foglalkozó, Bács-Kiskun megyei egyéni vállalkozó 5 millió forint forgóeszközhitelt vett fel. A Széchenyi Kártya Program legújabb elemeinek elindulása óta a bank már mintegy félszáz hitelkérelmet hagyott jóvá. Ezen szerződések aláírása, a kölcsönök folyósítása is folyamatban van.

Az Erste tapasztalatai szerint minden iparágból jelentős az érdeklődés a vállalkozások részéről a Széchenyi Újraindítási Hitelek iránt, nincs érzékelhető különbség a szektorok között. A bank arra számít, hogy a kisvállalkozó ügyfeleknél idén év végéig a korábbi három-négyszeresére nőhet a Széchenyi Kártya Program keretében kihelyezett hitelek állománya az Ersténél, míg a kkv-szektor esetében az új kihelyezésekben legalább 10 százalékos piaci részesedéssel számol a pénzintézet. A kisvállalkozóknál várhatóan – ahogyan eddig is – a folyószámlahitel lesz a legnépszerűbb, míg a nagyobb vállalkozások a forgóeszköz- és folyószámlahitelek mellett a beruházási célú források iránt is érdeklődnek.

Az Erste várakozása szerint a Széchenyi Újraindítási Hitelek a következő hónapok egyik alapvető termékévé válnak, melyek a tipikus hiteligények jelentős részénél alkalmasak a kifutó NHP Hajrá felváltására, a beruházási igények finanszírozásánál pedig elsődleges forrást jelenthetnek. Mindezekre tekintettel a termékkör bevezetése különleges fókuszt kapott a banknál. A hiteligények jelentős részét az Erste egyszerűsített eljárásban bírálja el, valamint szeptembertől, a meglévő folyamatok átgondolásával és további racionalizálásával a korábbinál is gyorsabban dönt majd a sztenderd hiteligényekről.

 

 

Új szabadalom az agráron

Debrecent is megtépázta a vihar

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek