Gazdaság
2021-07-01

Varga Mihály: a gazdaság újraindításában is együttműködik Magyarország és az EBRD

Fenntartható és digitális fejlesztésekkel segíti a gazdaság újraindítását Magyarország és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) együttműködése - jelentette ki Varga Mihály a bank kormányzótanácsának plenáris ülése után.

A tárca csütörtöki közleménye szerint a pénzügyminiszter kiemelte: a pénzintézet a napokban javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését, a korábbi 4 százalék helyett már 5,5 százalékos növekedést várnak az idei évre.
   

Az EBRD eddig közel 200 befektetést hajtott végre Magyarországon, amelyek értéke meghaladja az 1000 milliárd forintot - ismertette Varga Mihály. Mint mondta: hazánk EBRD-vel való együttműködésének keretét a bank idén elfogadott ötéves országstratégiája adja, amely a gazdaság újraindítását, valamint a digitális és zöld átmenetet helyezi előtérbe.
   

 A tárcavezető kijelentette: a bank gyorsan reagált a koronavírus-válságra, rekordösszeget, mintegy 11 milliárd eurót fektetett be 2020-ban világszerte. Emellett a szolidaritási csomag és a beruházások támogatása révén 2021 végéig várhatóan akár 21 milliárd eurónyi befektetést is végrehajthat működési országaiban - tette hozzá.
 

Péntektől fogadja Magyarország a szomszédos országok határmentén élőket oltásra

Újabb strandfejlesztési program indul

MTI

Szerző
Hasonló cikkek