Gazdaság
2021-05-18

Magyarország nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek kedden Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.

A tárcavezető szerint az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az adóemelések útja zsákutca, az adócsökkentések jelentik a legjobb ösztönzőt a munkahelyek létrehozására, és a gazdaság növekedéshez.
    

"Senkinek nincsen joga kívülről beavatkozni a magyar adópolitikába" - mondta Szijjártó, jelezve: Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy az adókulcsok megállapítása nemzeti hatáskörben maradjon.
    

A miniszter ugyanakkor abban egyetértett, hogy a nagy technológiai cégek adózási kérdésére megoldást kell találni, és az értékteremtés helyszínén mindenképpen történnie kell adófizetésnek.
   

"Ne tegyük azt lehetővé, hogy a nagy technológiai cégek jogtalan versenyelőnyt élvezzenek nemzetközi adószabályozás híján!" - fogalmazott a miniszter, aki szerint a kérdés megnyugtató rendezésében az OECD-nek nagy szerepe lesz.
 

Lopás miatt keresnek egy nőt a debreceni rendőrők

Elítélte a bíróság a „nádudvari lányverőket”

MTI

Szerző
Hasonló cikkek