Gazdaság
2021-05-05

Évente 4,3 százalékos gazdasági növekedést valószínűsít a térségben egy nemzetközi felmérés

Közép- és Kelet-Európa országaiban (CEE) idén megkezdődhet a gazdasági fellendülés, a növekedés éves szintje átlagosan 4,3 százalék lehet.

A nemzetközi ingatlankezelő és szolgáltató cég első negyedéves befektetési összefoglalója szerint a munkanélküliség nőni fog a térségben, de a vártnál kisebb mértékben.
Előrejelzésük szerint a befektetői hangulat az ingatlanpiacon jelentősen javulni fog idén, bár az év visszafogottan kezdődött, 2020 első negyedévéhez képest csak Magyarországon mértek növekedést. Régiós szinten a visszaesés 48 százalék, vagyis csaknem 2 milliárd euró a tavalyi azonos időszakhoz képest. A teljes volumenből Lengyelország 65 százalékkal, Csehország 14 százalékkal, Magyarország 11 százalékkal részesedett. A három ország ingatlanbefektetői jellemzően saját piacaikon aktívak - írták.
A közlemény szerint a befektetések jövője a járvány és a korlátozások függvénye, hiszen sok beruházó ezek miatt nem tudja pontosan felmérni a lehetőségeket. Az ingatlanbefektetések összege éves szinten 10 milliárd euró, vagyis a tavalyival csaknem azonos szintű lehet idén a térségben.

Fedett kerékpáros pálya épül még az idén Kőbányán

Szombattól újra látogatható az Aquincumi Múzeum

MTI

Szerző
Hasonló cikkek