Gazdaság
2021-05-03

Varga Mihály: a napokban 3,5 milliárd forint értékű beruházást adtak át a nagyvállalatok

A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a napokban három, összesen 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, amelyből az állami támogatás 1,2 milliárd forintot tett ki - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn.

Kiemelte: a beruházások segítségével több mint 1000 munkahely megtartása vált biztossá, és 30 új álláshely is létrejött.
A székesfehérvári Ikarus Electric Zrt. 321 millió forintos fejlesztésével az elektromos buszok gyártásában lép előre; megújult a vállalat műhelye és korszerűbb eszközöket szereztek be - ismertette a tárcavezető.
A Nádudvari Élelmiszerfeldolgozó Kft. 633 millió forintos beruházásával több biztonságos magyar élelmiszer - tejtermék, húskészítmény és mirelit áru - kerül a hazai piacra, továbbá kezdődik a külpiacok meghódítása is - mutatott rá.
A sátoraljaújhelyi Diet Tobacco 2,5 milliárd forintos új üzemének megépítése jelentősen emeli a hazai dohányfeldolgozás hozzáadott értékét, és 20 új munkahelyet hoz létre - jelezte a miniszter utalva arra, hogy a vállalat 100 százalékban külpiacokra termel.
Varga Mihály arra is kitért, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás segítségével a járvány kitörése óta 53 vállalat összesen 110 milliárd forintos beruházása valósult meg - 42 milliárd forintnyi költségvetési támogatással. A beruházásoknak köszönhetően 22 ezer munkahelyet sikerült megőrizni, és 500 új munkahely jött létre - tette hozzá.

 

 

Kimarad a Pesti utca megállóhely, terelőútvonalon több járat

Kezdődik a kajak-kenu versenyszezon, szerdától válogatók a Maty-éren

MTI

Szerző
Hasonló cikkek