Gazdaság
2021-04-05

A tőzsdei társaságok 2021. évi közgyűlései és osztalékjavaslatai

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a tőzsdei társaságok az idén sem tartanak a részvényesek személyes részvételével közgyűlést, a meghirdetett időpontokban a társaságok igazgatósága hoz majd határozatot a napirenden szereplő kérdésekben.

Néhány vállalat már közzétette osztalékjavaslatát, e szerint idén az Alteo, az ANY Biztonsági Nyomda, a Duna House, a Graphisoft Park, a Magyar Telekom, a Mol, a PannErgy és a Rába tervez osztalékot fizetni a tavalyi eredménye után.
A Duna House az idén februárban már kifizetett részvényenként 13,30 forint osztalékelőleget, az igazgatóság javaslata szerint a részvényesek további 25,50 forint osztalékra számíthatnak.
A Graphisoft Park részvényenként 99 eurócent osztalékot tervez fizetni, forintra a közgyűlés napján érvényes árfolyamon számítják majd át.
A Mol igazgatósága 75,875 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja, ez a tőzsdére bevezett részvények darabszáma alapján mintegy 93 forintos osztaléknak felel meg, de mivel a társaság tulajdonában lévő saját részvényekre eső osztalékot is a jogosult részvényesek között osztják szét, így nagyjából 100 forint osztalékra számíthatnak a részvénytulajdonosok.

Félmilliárd Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek fel a világhálóra

Hidegfront érkezik

MTI

Szerző
Hasonló cikkek