Gazdaság
2021-03-26

Nem hiteles hírekkel támadják a turizmus fejlesztését

Félrevezető hírekkel támadják a turizmus fejlesztését egyes sajtóorgánumok, kifogásolva az induló beruházásokat, miközben a kormány pályázata a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja több száz munkahely megvédésével és létrehozásával - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) a közösségi oldalán közzétett pénteki bejegyzésben.

 Ahogyan azt március elején Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, a járvány utáni újraindulást segítve 8 milliárd forintnyi turisztikai beruházás valósul meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával. Nyolc új panzió építése kezdődik meg és 9 szállodában indulnak fejlesztések. "Egyes portálok ma reggeli írásaikban mégis kifogásolták az induló beruházásokat" - írták.

Ezzel szemben tény, hogy a pályázat a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja. A beruházásokkal összesen 410 szállodai szobát újítanak fel, 90 új szállodai- és 130 új panziószoba jön létre, jelentősen javítva ezzel a szálláshely-kínálatot a térségben. A beruházások több száz munkahelyet védenek meg és hoznak létre a kivitelező cégeknél és a felújított szálláshelyeknél - húzta alá a tárca.  Kifejtik: Pest megye az uniós előírások miatt lényegesen kevesebb fejlesztési forráshoz jut, a kormány ezért indított célzottan olyan pályázatot, amely a térség beruházásait segíti. A beérkezett pályázatok értékelését Pest Megye Önkormányzata és a Pénzügyminisztérium egymástól függetlenül, az előírásoknak megfelelően végzi, a döntésben részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Államkincstár is."A pályázat nélkül ezek a fejlesztések nem tudnának megvalósulni, így akik ezeket a beruházásokat támadják, az érintett 11 települést, több száz munkahelyet és a térség turizmusát támadják" - olvasható a bejegyzésben.

Szakmai szervezetek tiltakoznak az élelmiszerek megtévesztő elnevezése ellen

Vasárnap előre kell állítani az órákat

MTI

Szerző
Hasonló cikkek