• tiszta égbolt12℃ Debrecen
  • Béla
  • Benzin: 424Ft
  • Dízel: 419Ft
Tízből kilenc hazai autós saját bevallása szerint felkészíti járművét a téli időszakra, bár sokféleképpen gondolkodnak arról, mi is nevezhető felkészítésnek - derül ki a Mol megbízásából a magyarországi autóvezetők körében végzett online felmérésből.

A téli közlekedésre felkészülők a fagyálló folyadékra figyelnek oda leginkább. Az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata része a hazai közlekedési kultúrának, tíz sofőrből kilenc figyel erre.
Tízből hat ember szerint a felkészülés része az is, hogy legyenek az autóban jégmentesítő eszközök, tízből négy sofőr szerint pedig az akkumulátor ellenőrzése szintén kiemelt feladat.
A megkérdezettek fele mondta azt, hogy maga végzi a téli felkészítést, a másik fele mással végezteti el. Szervízbe a tél miatt csak minden ötödik autós megy.
A prémium üzemanyagok használatát százból tizenhét autós tartja a téli gondoskodás részének. A kutatásból ugyanakkor az is kiderült, hogy csaknem minden ötödik megkérdezett extra gondoskodásként tekint még az alapvető dolgokra is.
A Mol felmérésében megkérdezettek 5 százaléka 1 évnél fiatalabb, 21 százaléka 2-6 éves autóval jár, 12 százalékuk 7-9, 62 százalékuk pedig 9 évnél idősebb autót használ.

2020 a Debreceni Egyetemen

Kigyulladt egy lakás karácsonykor Debrecenben

MTI

Szerző
Hasonló cikkek