• tiszta égbolt2℃ Debrecen
  • Zoltán
  • Benzin: 419Ft
  • Dízel: 429Ft
Novemberben az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere 693,9 milliárd forintos hiánnyal zárt, szemben az egy évvel korábbi 190,9 milliárd forintos deficittel - közölte szerdán a Pénzügyminisztérium. Az év első tizenegy hónapjában az államháztartás központi alrendszere 3298,1 milliárd forintos hiánnyal zárt.

A Pénzügyminisztérium közleménye bejelentette azt is, hogy a kormány 2021-re új, a GDP 6,5 százalékának megfelelő hiánycélt tűzött ki a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedésekre tekintettel.  

 A központi alrendszer idei évre tervezett pénzforgalmi hiánya a GDP-arányában 8-9 százalékra várható. Január és november között a központi költségvetés 2778,4 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 572,7 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 53,0 milliárd forintos többletet értek el. Az előző év azonos időszakában a központi alrendszer hiánya 766,3 milliárd forintot tett ki.

A minisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy a járvány második hullámának idején a kormány legfontosabb célja az életek védelme, a magyar gazdaság működőképességének megőrzése, a munkahelyek megvédése és a vállalkozások támogatása. Az ehhez szükséges intézkedések forrásai biztosítottak.

Forrás: MTI

A gyanú szerint aranytömbök kereskedelmével többmilliárdos kárt okoztak a költségvetésnek

Megállapodás az 5G kutatás-fejlesztéséről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek