Gazdaság
2020-06-11

806 vállalat kap állami támogatást a versenyképességi programban

806 magyar vállalat kap állami támogatást munkahelymegőrző beruházásaihoz a versenyképesség növelő támogatási programban. A program teljes keretösszege a kezdetleges 50 milliárd forintról már 169 milliárdra emelkedett, jelentette be Szijjártó Péter külügygazdasági és külügyminiszter.

A mai budapesti sajtótájékoztatón a külügyminiszter azt is elmondta, hogy az állami támogatások kifizetése folyamatosan zajlik , így néhány héten belül a legtöbb pályázó megkapja a számára megítélt összeget. A 806 vállalat több, mint 30 iparágat képvisel, amiből arra lehet következtetni, hogy a magyar gazdaság több lábon áll. 

A magyar kormány kihasználta az Európai Unió döntését, hogy 800 ezer euróig támogatást nyújthatnak a magyar vállalkozásoknak, ez a lépés azért is jelentős, mert a most végrehajtott beruházások, kapacitásbővítések és technológiai fejlesztések teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a magyar vállalatok le tudják győzni külföldi vetélytársaikat az új világgazdasági versenyben - jelentette ki Szijjártó Péter. 

A koronavírus járvány első szakasza után teljesen átalakult a világgazdasági verseny, újabb szereplők jelentek meg, a magyar vállalatoknak pedig ebben az új környezetben kell megállniuk a helyüket, tette hozzá a miniszter, aki még azt is elárulta, hogy szerinte 2010-hez képest jelenleg egy életerős magyar gazdaság, ezen belül pedig életerős magyar cégek állnak szemben az új korszak kihívásaival.

 

Lámacsikókkal bővült a debreceni állatkert

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek