Egyetemi Élet
2024-05-02

TTK Szakok Olimpiája

Idén tavasszal április 23-án már 4. alkalommal került megrendezésre a Természettudományi és Technológia Kar Szakok Olimpiája, ahol a hallgatók a szaktársaikkal karöltve hét állomáson keresztül versengtek, hogy elnyerjék a legtalpraesettebb szak díját.

A helyszíneket a korábbi évekhez hasonlóan az Egyetem téri szórakoztató egységek biztosították, azaz a sokak által jól ismert Koli Klub (Kolkáv), a Klinika szívében elhelyezkedő hangulatos Pulzus Kávézó, valamint a focirajongók legkedveltebb helye a Teniszke. Minden állomáson két feladattal várták az állomásvezetők a versenyzőket, valamint az Élettudományi Központ épülete előtt egy meglepetés Jägermeister állomással.
 
 
Az eseményen 16 csapat vett részt, akik a rossz idő ellenére is kitartóan helyt álltak az Olimpiai próbákon. Az első feladat között az elmaradhatatlan Just Dance szerepelt, ahol a tánctudásukat mérhették össze a csapatok, majd a következőkben az úgynevezett Sörlövöldén kellet helytállniuk, ami során egy ping-pong labdával kellett eltalálni a fennálló söröket, majd amíg a labda keresésére indult a másik csapat, addig volt idejük a sört elfogyasztani, e két megmérettetés a Kolkávban kapott helyet.
 
 
A Pulzus Kávézóban a Kártyavárépítő verseny és a Fröccsamőba volt terítéken. A Kártyavár építés azonban nem a szokványos módon történt, hiszen miután a hallgatók elfogyasztották a kitöltött kacsát egy kisebb tornyot kellett építeniük úgy, hogy az ne dőljön össze. A kávézó terasza előtt található füves területen pedig Fröccsamőba várta a versenyzőket, amely a Gólyatábor éjszakai túrájának állandó játéka, azonban most a Szakok Olimpiáján is helyet kapott, lényege, hogy a testvércsapatok közül ki tudta a 3x3-as élethű nagyságú amőbapályán hamarabb megoldani a feladatot.
 
A Pulzus és a Teniszke között az Élettudományi Központ előtt a meglepetés Jägermeister állomáson egy labirintuson kellett végig menniük a versenyzőknek bekötött szemmel a csapat többi tagjára támaszkodva, majd a labirintusból kijutva kaphatták meg a megérdemelt ajándékukat.
 
 
A Teniszkében a kocsmasportoké volt a főszerep, a hallgatók Csocsóban, valamint Dartsban mutathatták meg tehetségüket. A kinti feladatban pedig egy ügyességi játékban az úgynevezett Lyukra dobóban jeleskedtek, ahol kis babzsákok segítségével bele kellett találniuk a különböző pontokat érő vödrökbe.
 
A pontok összegzése után már csak az eredményhirdetés maradt, mely során a harmadik helyezett díját a Zegsz, kémia szakosokból álló csapat érdemelte ki. A második helyezést az előző félév bajnokai, a földrajz szerelmesei az Egetverő Haderő nyerte el. Az Olimpia nyertesei, pedig az elektronika mesterei, a Mocskos Vaddisznók nevezetű villamosmérnök csapat lett. Igen ám, de különdíjas olimpikonok is akadtak, méghozzá a Mutánsok csapata, akik az egész versenyt ketten egymásra utalva teljesítették.
 
Azonban itt még közel sem ért véget az este, hiszen a Kolkávban hajnalig tartó mulatság vette kezdetét, ahol a talpalávalót nem más szolgáltatta, mint DJ Kol&Káv.
 
A TTK Szakok Olimpiája lassan beírja magát a történelemkönyvekbe, hiszen negyedik alkalommal regisztráltak több, mint 150 jelentkezőt és láthatólag az időjárás sem állíthatja meg ezt a lelkesedést, amit a mostani esemény is tökéletesen ábrázolt. A hallgatók összetartása és pozitív hozzáállása a szervezőket is arra ösztönzi, hogy a jövőben is hasonlóan színes és élménydús rendezvényeket hozhassanak létre.
 
Dobos Viktória, fotó: Schuszter Bálint, Czombos Bence

Kiemelkedő munkát végez a Debreceni Állategészségügyi Intézet

Amikor a művészet és a tudomány találkozik

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek