Egyetemi Élet
2023-03-28

Megjelent a legújabb EÉ!

Nyolc faj, ötvennyolc egyedét mutatták be az érdeklődőknek a Debreceni Egyetemen tartott madárgyűrűzésen. Olyan sokan vettek részt az egyetemi BTKvízen, hogy a szervezők újabb hasonló megmérettetések szervezésén gondolkodnak. Világkupagyőztes lett Battai Sugár, a DEAC kardozója Athénban. Egyebek mellett ezekről számol be az Egyetemi Élet című lap új száma.

Madarakat gyűrűztek az Országh László-sétányon február végén. A szárnyasokat a Botanikus Kertben kihelyezett függönyhálókkal fogták be. A DE Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága által szervezett programon a hallgatók testközelből ismerhették meg a környezetünkben élő madárfajokat– írja az egyetemi újság.

Nagy sikerű műveltségi vetélkedőt szervezett a Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata. A BTKvízen csaknem nyolcvan,  többségében bölcsészhallgató mérte össze tudását a DE III-as Kossuth Lajos Kollégiumban. A kérdések zöme az irodalomhoz, a könnyűzenéhez, a történelemhez, a művészetekhez, illetve a sporthoz kapcsolódott. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők a jövőben több hasonló vetélkedőt is tartanának.  

Debrecen egyik legforgalmasabb csomópontja a Bem tér. A Hadházi, a Füredi és a Péterfia utca, valamint a Simonyi út kereszteződése első látásra nem tűnik izgalmas helynek helytörténeti szempontból, de ha jobban utánanézünk, mégis számos érdekességre bukkanhatunk – olvasható a Debrecen utcáin című helytörténeti sorozat új részében. A szerzők ezúttal a Bem téren egy, az egyetemhez kötődő épületet, az ATOMKI-t helyezik a fókuszba, amelynek a tudományos életben betöltött szerepén túl a története is izgalmas.

Az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóival telt meg a Debreceni Egyetem Főépületének Díszudvara március 8-án este, akik Felezőbálon ünnepelték, hogy túljutottak a képzés felén, illetve hamarosan befejezik azt. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett rendezvény nyitóbeszédét Szikora Veronika, a kar dékánja tartotta, aki arra buzdította a bálozókat, hogy merjenek saját életük főszereplőivé válni. A felezős és végzős jogász-, illetve az igazságügyi igazgatáson tanuló hallgatók beszéde után az oktatói és hallgatói díjak átadása következett. Az estről szóló beszámoló további részletei az egyik Nézőpont oldalon olvashatók.  

A Sportrovatból azt is megtudhatjuk, hogy nem lassít a DEAC fiatal vívója, Battai Sugár, aki épphogy hazatért a tallinni junior Európa-bajnokságról, máris újra repülőre ült. A Debreceni Egyetem rekreáció és életmód szakos hallgatója ezúttal Athénba, felnőtt világkupaversenyre utazott, ahol felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Az Egyetemi Élet aktuális száma ide kattintva böngészhető.

 

Sajtóközpont – OCs

Visszaélt vendéglátója bizalmával

Hatvan év 60 debreceni dala 15. rész

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek