Egyetemi Élet
2023-03-20

Telt házas agytorna

A Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata szervezésében mérettették meg műveltségüket március 8-án, a BTKvízre jelentkezett hallgatók. Az eseményre előzetesen valamennyi hely betelt, a kihirdetett maximális csapatlétszám mindegyike elkelt már a rendezvény előtt.

BTKvíz – a beszédes név mögött megannyi téma, kérdés, ismeretanyag rejlett. Csaknem nyolcvan hallgató érkezett a III. számú Kossuth Lajos Kollégium többcélú termébe. A meghirdetett feltételeknek megfelelően a jelentkezett csapatok tagjainak többsége bölcsészhallgató volt.
 
Eredetileg a Koli Klub (Kolkáv) adott volna otthont az elmecsatának, azonban a megadott határértéket meghaladó létszám miatt át kellett tenni a helyszínt. Március 8-án este 6 órakor pedig el is hangoztak az első kérdések. A rendezvényt, illetve annak alapját a Kvízözön közismert debreceni apa-fia kvízmester párosa bocsátotta rendelkezésre a szervezők számára. A feltett kérdések között irodalmi, könnyűzenei, történelmi, művészeti, sporttal kapcsolatos témakörökre is meg kellett felelni, de természetesen a Debreceni Egyetem, illetve a BTK is terítékre került.
 
 
Szó esett például Mátyás király uralkodási idejéről, a BTK HÖK-ről, Azahriahról, de Gábor Zsazsáról is érdemes volt különböző információkat ismerni. Összesen 40 pontot lehetett szerezni a válaszlapra felírt helyes feleletekkel. Csaknem másfél órányi vetélkedő után érkeztek el a jelenlévők az eredményhirdetéshez.
 
A legtöbb egységet a Gótama hölgyalakulata gyűjtötte. Ezzel a diadallal elegáns, tetszetős oklevelet nyertek, de természetesen a testi feltöltődésre is gondoltak a szervezők: a fődíj egy üveg, a Kolkáv által felajánlott ital, a közkedvelt Kacsa volt.
 
A BTKvíz népszerűsége és kimagasló sikere előrevetíti, hogy a jövőben további vetélkedőket is szerveznek majd a hallgatóság számára.
 
Barna Marci, fotó: Borbély István

Tisza Tibor és Rezes László

Hatvan év 60 debreceni dala 7. rész

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek