Egyetemi Élet
2023-01-12

Ízelítő az Egyetemi Életből

Lelkesen szurkoltak hazájuk futball válogatottjainak a világbajnokság idején a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói. Milyen zenekarok lépnek majd fel nyáron a Campus Fesztiválon, illetve hol található és miről nevezetes a debreceni Killer-ház? Egyebek mellett ezekről is lehet olvasni az Egyetemi Élet új számában.

Novemberben és decemberben, a katari labdarúgó-világbajnokság ideje alatt egyetemünkön is érződött a vébéláz, leginkább a Teniszke büfében lehetett megtapasztalni. Ott rendre képviseltették magukat a külföldi hallgatók is saját válogatottjaik mérkőzésein, szurkoltak ecuadori, japán, spanyol, portugál és brazil színekben is – olvasható a Debreceni Egyetem újságjában.

A friss szám egy másik cikkből kiderül, hogy a Statisztikai Hivatal debreceni részlegének felmérése szerint a városban élő aktív, keresőképes lakosok csaknem fele időzíti szabadságát a Campus Fesztivál idejére. Közülük nyilván sokan azért, hogy részt vehessenek kedvenc nyári zenei programjukon, amelyet 2023-ban július 19-e és 23-a között tartanak majd a Nagyerdő árnyas fái alatt. Az írásban három fellépő zenekart mutatnak be.

Immár ötödik szezonját rendezték meg a University Electronic Games versenysorozatnak a Debreceni Egyetem Nagyerdei Stadionban található E-sport Központjában. A rendezvényen több mint félszáz csapat és egyéni versenyző mérte össze tudását. Ennek kapcsán a lap újságírója Sánta János központvezetőt kérdezte a létesítmény lehetőségeiről, nemzetközi terveikről és a szakember természetesen a versenyt is értékelte.

A Fedezd fel Debrecen utcáit! sorozatban ezúttal egy Piac utcai házat mutatnak be, amely a város egyik legszebb magyaros szecessziós alkotása. Ez a Petőfi tér közelében található Killer-ház. A cikkből kiderül egyebek mellett, hogy a ma többek között a Benedek Elek Könyvtárnak is otthont adó épület sokáig az ország egyik legismertebb bútorgyárosa, Killer Ede tulajdona volt.

A ZölDEbbítő oldalon az élelmiszerpazarlás elkerüléséhez ad tanácsokat az Egyetemi Élet. Ajánlja többek között, hogy készítsünk bevásárlólistát, tároljuk az élelmiszereket megfelelően, amit lehet, igyekezzünk tartósítani és hasznosítsuk az ételmaradékokat.

Arról is beszámol a kiadvány, hogy ismét műfordítói pályázatot hirdetett a DESzínház (Debreceni Egyetemi Színház). Nevezni egy bármilyen nyelven megjelent, szabadon választott kortárs dráma-szöveg, szövegrészlet magyarra fordításával lehet. A cél a világ színházi szövegeinek jobb megismerése és ismerkedés az igencsak összetett műfordítói munkával.

A sport témájú írások között többek között arról is lehet olvasni, hogy december első hétvégéjén rendezte meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség a II. Egyetemi Tenisz Kupát a budaörsi Muskétás Teniszcentrumban. Tarolt a DEAC csapata: 6 bronz, 1 ezüst és 5 aranyérmet szereztek, ezzel a Debreceni Egyetem lett a legeredményesebb felsőoktatási intézmény.

Az Egyetemi Élet aktuális lapszáma ide kattintva olvasható.

 

Forrás: DE M. Tóth Ildikó Sajtóközpont, hirek.unideb.hu - OCs

Piacképes tudás, egyedülálló képzési kínálat

Egy újabb legendát veszítettünk el - 78 éves korában elhunyt Jeff Beck

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek