Egyetemi Élet
2023-01-03

Csak a DEAC!

Egyetlen labdarúgó mérkőzés beszámolójával maradtunk adósak a 2022-es évből, melyet elit alakulatunk a Füzesgyarmat ellen vívott. Emellett időszerű kiosztani nagypályás csapataink féléves bizonyítványát is, sorra vesszük tehát, hogyan teljesítettek az ősszel fiaink, s kicsit előre tekintünk a tavaszi folytatásra is!

Döntetlennel zárt idei utolsó bajnokiján Sándor Tamás gárdája hazai pályán, ellenfele a stabil középcsapatnak számító Füzesgyarmati SK volt. A találkozó rendkívül balszerencsésen indult a mieink számára, hiszen Papp Ferencet már a nyolcadik percben le kellett cserélni sérülés miatt, majd a harmincnyolcadik percben hasonlóan járt csapatkapitányunk, ifj. Sándor Tamás is. A helyükre beszállók motiváltan futballoztak, csak úgy, mint az első felnőtt bajnokiját játszó Virág Gergő, aki a hatvanegyedik percben büntetőt harcolt ki, amit Kerekes Krisztián magabiztosan értékesített. Az előny azonban nem tartott sokáig, hiszen két percre rá Sorin bólintott a hálóba egy szöglet után, egalizálva ezzel, s mint később kiderült, be is állítva a végeredményt.

A kőkemény összecsapásokkal tarkított találkozót követően együttesünk az ötödik helyen zárta az őszt, harminchárom szerzett ponttal. Hátránya mindössze hat egység a második helyezett Putnok FC mögött, ami biztató. Igaz, a másodosztályú tagság kivívásához szükséges bajnoki cím már szinte csak egy merészebb álom lehet, mivel a BVSC-Zugló ötvenkét ponttal áll a táblázat élén.

Ami a statisztikát illeti, +12-vel a második legjobb gólkülönbséggel büszkélkedhetnek fiaink, s a húsz meccsen elszenvedett húsz kapott gól is a második legjobb mutató a ligában. Ami szemmel láthatóan nehezebben ment az idén, az a gólszerzés, mindössze a hetedik legtöbb gólt érte el csapatunk az NB III keleti-csoportjában, szám szerint harminckettőt, melyből ráadásul kilencet a BKV Előre és a Jászberény ellen tartogatott, így voltak találkozók, mikor jól jött volna egy-egy apró találat, de azok elmaradtak. A középpályáról ifj. Sándor Tamás volt a legtermékenyebb az ősszel a maga hat találatával, akit Kerekes Krisztián és Trencsényi Bence követ öt-öt góllal, de a nyáron szerződtetett Korhut Mihály is igazolta klasszisát, védőként háromszor volt eredményes.

A támadások hatékonyságán tehát feltétlen javítania kell futballistáinknak a február 12-i rajtig, ahol az ősszel remekül teljesítő DVSC II. lesz a mieink ellenfele, majd ezt követően két szintén tartalékcsapat, a Vasas II. és a DVTK II. következik a sorban.

Február 18-án egymás ellen folytathatja a pontgyűjtést a DEAC II és a DASE csapata a megyei első osztályban, melyet előbbi a tízedik, míg utóbbi a hetedik helyről várhat. A DEAC-os gárda öt győzelem mellet, három döntetlent és hét vereséget könyvelhetett el az ősszel, tizennyolc pontot összeszorgoskodva ezzel, míg az agrárosok nyolcszor diadalmaskodtak, három döntetlen és négy vereség mellett. A huszonhét szerzett pont bizakodásra adhat okot Polyák Martinéknak, hiszen az első hely is mindössze nyolc pontnyira van tőlük. Amin mindenképp dolgozniuk kell a téli felkészülés során az kirakat csapatunkhoz hasonlóan a támadó játék, hiszen a tizenöt meccsen elért harmincegy találat egy középcsapat szintjére predesztinálja csak őket. S nagyjából ugyan ez mondható el Katona László gárdájáról is, ugyanis huszonkét kapott góljuk biztató a jövőre nézve, ám ugyan ennyi rúgott góllal nehéz az élmezőny közelébe kerülni. A DEAC II-nél Orbán Alex hét gólig jutott a szezon első felében, akit három társa, Kertész Bendegúz, Juhász Bence és Puskás Balázs követ két-két találattal.

A DASE-nál javarészt Bucz Bence szállított a gólokat, olasz-testnevelő tanárjelöltünk tizenhatszor tette le névjegyét az ősszel, akit Siyabonga Ramakhutla követ négy, valamint Hegedűs Györk és dr. Csák Zsolt három-három találattal.

A szezonnyitó derbit követően fontos mérkőzések következnek mindkét gárda számára, hiszen a tavasz első összecsapásain közép- és hátsó régiós együttesekkel találkoznak, így akár már néhány kör alatt felzárkózhatnak a dobogósokra fiataljaink.

Ahogy azt már megszokhatták, labdarúgócsapataink szerepléséről 2023-ban is rendszeresen beszámolunk Önöknek! Addig is, DEAC gólokban gazdag újesztendőt kívánunk olvasóinknak!

Máthé Gábor az Australian Openen

Évkezdés a NYÍRERDŐ Zrt.-nél

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek