Egyetemi Élet
2022-11-11

Csak a DEAC!

Közeledik az őszi véghajrá valamennyi pontvadászatban, s így egyre inkább kezd kirajzolódni a csapatok idei erősorrendje.

Az NB III-Keleti csoportjában vitézkedő kirakatcsapatunk úgy fest, ismét kezd magára találni, kikászálódott a gödörből, hiszen legutóbbi összecsapásait sikerrel vette, s újra fellépett a dobogós helyek egyikére. A nagytestvérhez hasonlóan a DASE is ismét a győzelem ösvényét tapossa, hiszen legutóbbi két mérkőzésén egyaránt győztesen hagyta el a játékteret, s ostromolja az érmes pozíciókat. A szintén a megyei premier ligában szereplő DEAC II. áll mostanában hadilábon a szerencsével, hiszen fiatal gárdánk eddig mindig alul maradt riválisaival szemben az utóbbi időben, pedig ahogy azt mondani szokás, a játék képe alapján, ez lehetett volna így se! Lássuk az elmúlt három hétvége eredményeit.

Nem rég az edzőváltáson átesett Eger SE otthonában vizitált Sándor Tamás alakulata, amely mezőnyben stabilan futballozott ugyan, de két korai gólnak köszönhetően mégis alul maradt. Ekkor egyébként a hevesiek második gólját az egykori NB I-es gólkirály Simon Attila szerezte büntetőből. Ez volt zsinórban a negyedik nyeretlenül megvívott mérkőzése fiainknak, akik így már farkas éhesen várták újabb győzelmüket, s erre remek alkalomnak ígérkezett a dobogós álmokat szövögető Pénzügyőr SE elleni hazai mérkőzés.

Ennek szellemében magához is ragadta a kezdeményezést csapatunk, ifjabb Sándor beadására Lakatos érkezett remek ütemben, s csúsztatott a hálóba az első negyed óra végén. Srácaink ez után sem álltak le, több helyzetet is kidolgoztak, de újabb gólt már nem tartogatott a találkozó, így 1:0-s sikert könyvelhetett el alakulatunk. A jókor jött diadal lendülete a legutóbbi hétvére is kitartott, hiszen Tiszaújvárosban szintén győztesen hagyták el a játékteret futballistáink.

 A gólokat ismét a hátsó szekció szolgáltatta, ugyanis az első játékrészben Kónya Márk, majd a másodikban az előző meccs nyerőembere, Lakatos Benjámin volt eredményes újfent. A tizenhat játéknap alatt szerzett huszonnyolc pont a dobogó legalsó fokára repítette labdarúgóinkat, ez akár még pozitívirányba is változhat, hisz hátrányuk két pont a második Putnokkal szemben.

Nem megy a kapu előtt, így a pontok sem jönnek Katona László DEAC II-je háza táján. Fiatal csapatunk legutóbbi mindkét találkozóját kis különbséggel veszítette el, először a megye I. élcsapatának számító Hajdúsámson ellen hazai környezetben, majd a középmezőnybe igyekvő Püspökladány vendégeként. A sámsoniak ellen egy első félidei találat döntötte el az egyébként könnyen felejthető mérkőzést, ahogy a Püspökladány ellen is, már az első negyvenöt perc során kialakult a 2:0-s végeredmény riválisunk javára. A találkozókat látva együttesünk helyzete közel sem kilátástalan, de amíg a kapu előtt nem tud kellően hatékonyan működni a gépezet, addig nehéz lesz még a pontszerzés is. Orbán Alexék tizenkét játéknap után tizenegy szerezz ponttal a tabella tizenharmadik helyén tanyáznak.

Kapaszkodik azonban a DASE, amely az utóbbi időben a 2:0-s eredményre esküszik. A Pallagon lejátszott, Bestrong SE elleni találkozót ilyen arányban veszítették még el az agrárosok, ez zsinórban az ötödik nyeretlen meccse volt a társaságnak a remek szezonrajtot követően, így a nagyokhoz hasonlóan, Polyák Martinék is rendkívül sikeréhesen léptek pályára a középmezőnyben található Létavértes otthonában. Az összecsapás a terveknek megfelelően alakult, hiszen már az ötödik percben Siyabonga Ramakhutla gólnak örülhettek a mieink, mi több, namíbiai játékosunk az első félóra végén újra beköszönt, megduplázva ezzel előnyüket. A folytatásban már több gól nem esett, így hosszú várakozás után ismét egy értékes győzelemnek örülhettek focistáink. S ha már egy héttel korábban összejött, megismételték ezt még egyszer Siyabongáék! Középpályásunk egy szöglet után vette be a DEAC műfüves pályáján vendégeskedő Kabaiak hálóját, melyre másik külföldi hallgatónk, Hamza Ibrahim Khan pakolt rá egyet egy remek Bucz beadást követően. Két fontos sikerének köszönhetően a DASE a hatodik pozícióban állomásozik, s hátránya mindössze három pont a második helyezett Hajdúnánással szemben.

Csapataink soron következő hazai összecsapásai:

DEAC – Békéscsaba II., 2022. november 27., DEAC Sportcampus

DEAC II. – DSC-SI, 2022. november 19., 13:00 Agrárpálya

DASE – Nyíradony VVTK, 2022. november 26., 13:00 Agrárpálya

 

Szerbia és Koszovó

Az Emlékezés napja a Debreceni Egyetemen

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek