Egyetemi Élet
2022-09-13

Vár az Egyetem, vár a Nagyerdei Stadion!

A yoUDay programja, 2022-ben is igen kecsegtető. Napjaink legnagyobb sztárjai és egy legendás énekes-dalszerző is színpadra áll a Nagyerdei Stadionban, holnap, szeptember 14-én, szerdán este.

A Debreceni Egyetem tanévnyitó stadionshowja, a yoUDay alighanem nevezhető egyestés fesztiválnak. Több ezer hallgató, egyetemi polgár bulizik együtt, mindez pedig idén sem lesz másképp. Az egyetemen rendszerint a kora délutáni óráktól tanítási szünet lép életbe a délutáni-esti programok miatt. Maga a yoUDay azonban nem este kezdődik, hiszen szerdán 14 órától a Víztoronyban dj-k által szolgáltatott zenével lehet majd hangolni a sztárfellépők koncertjére.
 
A Nagyerdei Stadionban aztán a 18:30-as kapunyitást követően egymást váltják majd a magyar könnyűzene legnagyobbjai a színpadon. Fellép a Carson Coma, az elmúlt évek egyik legnagyobb sikertörténetét produkáló alternatívrock-banda, olyan slágerek készítője, mint az Én még sohasem vagy az Immunissá válunk.
 
 
Ugyancsak találkozhatunk majd Azahriah-val, akinek kivételes tehetsége a fő ismérve és szemtelenül ifjú, 20 esztendős kora ellenére az egyik legnépszerűbb hazai popdalszerzőként tartják számon jelenleg. Hozzá olyan dalok köthetők, mint a Desh-el közösen megalkotott Mind1, Rét vagy az elmúlt hetek egyik legtöbbet hallgatott slágere, a Pullup.
 
Szintén mikrofont ragad Radics Gigi, aki hosszú évek óta elkápráztatja közönségét tiszta és összetéveszthetetlen hangjával, illetve koncertet ad majd a már visszatérő Sári Évi és Szirota Jennifer.
 
 
Az este egyik legjobban várt előadója pedig a rock-jazzblues hazai koronázatlan királya, az egyedülálló énekhangú legenda, Horváth Károly, azaz Charlie. Az ikonikus, már-már márkává vált névhez olyan örökzöldek köthetők, mint a Nézz az ég felé, Jég dupla whiskyvel, Az légy, aki vagy és a Skandináv éjszakák. Mindezen túl pedig a szervezők számos nívós meglepetést is ígérnek.
 
Az este nem ér véget a főrendezvény 22 órai zárásával.
 
A Nagyerdei Stadion alatti bulihelyszínen, a HALL-ban ugyanis a koncertek után hajnalig tartó afterparty kezdődik, a Víztoronyban pedig folytatódik a délutáni dj-program, ezzel folytatva, illetve lezárva a kivételes egyetemi napot. Az eseményre belépőjegyek – a készlet erejéig – továbbra is válthatók.
 
A linkek és a további részletek elérhetőek az esemény hivatalos Facebook-oldalán, illetve hivatalos weboldalán, a https://youday.hu/ linken.
 
Barna Marci

Felemás idénykezdet

Elindult a mechatronikai technikusok duális képzése a Vitesco Technologies-nál

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek