Egyetemi Élet
2021-12-21

Friss az Egyetemi Élet

Új számában is jó néhány érdekes olvasnivalót kínál az Egyetemi Élet. A Debreceni Egyetem lapjában szó esik például arról, miként alakultak a hallgatói önkormányzati választások az intézményben, és kiderül, mivel foglalkozik az Amigos a gyerekekért Alapítvány.

Megtartották alakuló üléseiket a Debreceni Egyetem kari hallgatói önkormányzatai. A cikk kifejti: a kari HÖK-ök képezik a DE kétszintű hallgatói érdekképviseleti rendszerének alapját. Választott képviselőik közvetlen kapcsolatban állnak a hallgatókkal, első kézből értesülnek a tanulmányi, szociális és egyéb problémákról, amelyeket elsősorban helyi, kari szinten próbálnak orvosolni.


    
A Fedezd fel Debrecen utcáit! sorozat legújabb részében a város egyik ikonikus épületét, a Széchenyi utca elején található református Kistemplomot mutatják be, amelyet a helyiek leginkább Csonkatemplomként szoktak emlegetni. Az írásban szó esik arról, hogy a frissen felújított kistemplom Debrecen egyik legrégebbi épülete, melyet az elmúlt évszázadok során többször sújtottak természeti csapások.   

 
 Az újság környezetvédelmi részében, a ZölDEbbítő oldalon egyebek mellett a téli madáretetéssel kapcsolatban lehet hasznos tanácsokat találni. Például arról számolnak be, hogy nemcsak a kertes házzal rendelkezőknek van lehetősége a madáretetésre, lakásaink teraszait is szívesen látogatják tollas barátaink. A kertes házaknál élelem kihelyezése mellett egész évben kínálhatunk nekik ivóvizet és ültethetünk bogyóterméses bokrokat, amelyek szintén kiváló élelemforrást biztosítanak a környéken élő madaraknak.    

Végh Veronika a debreceni színházi élet meghatározó egyénisége. Nevéhez fűződik többek között a Debreceni Egyetem munkatársaiból szerveződő amatőr színtársulat, az Egyetemi PolgáRock létrehozása, mely a DE Böszörményi úti campusán található oDEon Színházban működik. A csapat sikerének titkáról és terveikről kérdezte a lap újságírója Végh Veronikát.    


 
Befejeződött egyetemistákból álló önkéntes szervezet, az Amigos a gyerekekért Alapítvány országos gyűjtése, melynek célja az volt, hogy a meglévő négy bázisukat – a debrecenit, a budapestit, a szegedit és a szombathelyit – bővítsék még kettővel, így Miskolcon és Pécsett is jelen lehessenek a beteg gyerekek mellett. A cívisvárosi gyűjtést az Amigos debreceni nagyköveteként egyetemünk hallgatója, Somorjai Péter segítette. Őt kérdezte az Egyetemi Élet munkatársa a szervezet működéséről, valamint arról, hogyan sikerült a kampány.
   
A Debreceni Egyetem újságjának friss száma ide kattintva érhető el.    
  

Forrás: DE Sajtóiroda, hirek.unideb.hu - OCs   

Biztató adatok a debreceni szennyvízzel kapcsolatban

Téged vár a DE GYGYK!

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek