Egyetemi Élet
2021-11-23

Edzőt vált a jégkorongcsapat

David Musial távozása után György József került a vezetőedzői posztra, a szakember tizenöt éve dolgozik a debreceni jégkorongsportban.

November 9-én tette közé a DEAC Jégkorong hivatalos oldala, hogy a vezetőedző, David Musial és az egyetemi klub közös megegyezéssel szerződést bontott. A cseh-német kettős állampolgárságú szakember jelentős szerepet vállalt a debreceni jégkorongcsapat felépítésében, hiszen 2018 tavaszán írt alá a klubbal, amikor a DEAC még újoncnak számított a bajnokságban. David Musial vezetésével a csapat mindhárom szezonban az Erste Liga felsőházában végzett, tavaly magyar bajnoki ezüstéremig jutott a csapat, a Magyar Kupát pedig megnyerték.


A tavalyi szép eredmények ellenére a csapat idén eddig nem remekelt a bajnokságban, az eddigi tizenhat mérkőzésből csupán ötöt sikerült megnyernie a cívisvárosiaknak.

David Musial távozása után így nyilatkozott volt csapata hivatalos oldalának: – Az idei kupaküzdelmek csak nemrég kezdődtek el, így még mindig mi vagyunk a bajnokok, a legjobbak. A mostani idény kezdetén rengeteg gondunk volt, sérülések zavarták meg a felkészülést és nagyon sok magánéleti változás történt, többek között a kulcsjátékosok körében. Persze mindez csak kifogás lehet erre a szezonkezdésre. Az én felelősségem volt a győzelmek megszerzése, és kezdtem úgy érezni, hogy ha felállok, akkor sok új impulzus fogja érni a játékosokat. Ezáltal jobbá válhat az együttes teljesítménye, ami azért fontos, hogy esetleg újra megszerezzük a Magyar Kupát és a miénk maradjon a legjobb csapat Magyarországon! A szurkolóknak, a játékosoknak – a régebbieknek és az ezután érkezőknek – valamint legelső sorban az utódomnak, sok sikert kívánok! Hajrá, DEAC!

A DEAC november 10-én sajtótájékoztatón jelentette be a csapat új vezetőedzőjét. David Musial utódja György József lett, aki 2006 óta tevékenykedik a debreceni jégkorongsportban, korábban a Debreceni Hoki Klub utánpótláscsapataival ért el szép sikereket. György József kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra, ezért nem csak a felnőtt gárda sikeres szereplése lesz a feladata, hanem a fiatal játékosok beépítése a csapatba.

A 43 éves szakember a sajtótájékoztatón elmondta, hogy váratlanul érte a felkérés a felnőtt csapat vezetőedzői posztjára, ám örömmel vág bele az új munkakörbe.

- Köszönöm a bizalmat, remélem, sikerül élnem vele, a tudásom legjavát próbálom majd nyújtani – mondta György József. – A legfontosabb az lesz a következő napokban, hogy megismerjem a játékosokat, és ők is engem. Az első edzésen már túl vagyunk, nagyon jó hangulatban telt. Biztos vagyok benne, mindenki odateszi majd magát, hiszen a cél közös. A szurkolókat kérem, biztassák a csapatot, mi pedig megígérjük, hogy szívvel-lélekkel küzdünk az utolsó pillanatig. Célom, hogy minél több játékost megmozgassak a mérkőzéseken, a négysoros játék felé hajlok, hogy tudjunk tempót diktálni, és kiszolgálni a közönséget. Emellett szeretnénk beépíteni azokat a tehetségeket, akikről tudjuk, nincsenek messze a felnőttszinttől, és fokozatosan lépegetve fel tudják majd venni a legmagasabb osztály ritmusát – mondta az új vezetőedző.

György József nagyon sikeresen debütált a felnőttek között, hiszen az első három mérkőzését is megnyerte a csapat.

Eredmények:

DEAC – DAB 5 - 2

FTC-TELEKOM – DEAC 1 – 5

DEAC - DVTK Jegesmedvék 5 - 4

 

forrás: jegkorong.deac.hu

                                                                                  

Továbbra is nagy mennyiségben van jelen a szennyvízben a vírus örökítőanyaga

V4-csúcs - Orbán: soha nem volt még ilyen migrációs nyomás alatt az EU

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek