Egyetemi Élet
2021-11-10

Itt a novemberi lapszám!

Miről szólt az Erasmus days, és milyen volt a GTK, valamint a MÉK közös Kari Napja? Mi történt a Debreceni Egyetem Zöld Börzéjén, illetve hogy szerepeltek a DEAC kosárlabdázói az új szezon elején? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre lehet választ kapni az Egyetemi Élet új számából.

Külföldi tanulmányi részképzésekről, szakmai gyakorlatokról, önkéntes munkákról és nyári egyetemekről lehetett elsősorban információkat kapni a Debreceni Egyetem campusain három napon át tartó Erasmus days rendezvényen. Ennek keretében a szervezők, az egyetem Külügyi Bizottsága és a Nemzetközi Iroda a megújult Erasmus+ programra is felhívták a figyelmet – derül ki a lapból. 

Folyamatosan fejlődik a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszere, melyben nagy szerepe van a felsőoktatásban tanulóknak, így a Debreceni Egyetem hallgatóinak is. A honvédség évek óta rendszeresen tart toborzókat egyetemi rendezvényeken, a katonák gyakran települnek ki a campusokra is, hogy a tartalékos szolgálatról beszélgessenek a fiatalokkal. A kifejezetten nekik szóló lehetőségekről Tóth Imre őrnagyot, a debreceni 3. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetőjét kérdezte a lap újságírója.

Egy másik cikk arról számol be, hogy főzéssel és focibajnoksággal egybekötött Közös Kari Napot tartott a Gazdaságtudományi Kar, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi, és Környezetgazdálkodási Kar az egyetem Böszörményi úti campusán. A rendezvénynek az volt a fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az órai keretek között nem túl gyakran találkozó hallgatókat.

Ugyancsak a Böszörményi úton,, a MÉK Főépületének Aulájában tartották a XI. Zöld Börzét, ahol 15 környezetvédelemmel foglalkozó szervezet és cég képviseltette magát. A kreatív standnál a résztvevők kipróbálhatták művészi tehetségüket: a legnagyobb sikert idén is a vászontáskafestés, illetve a méhviaszos frissen tartó kendőkészítés aratta – olvasható egy másik írásban. 

A Debrecen utcáit, jellegzetes épületeit bemutató sorozat aktuális részében a Klinikai Központ Móricz Zsigmond körúti telepén található Auguszta Tüdőszanatóriummal foglalkoznak. A cikk szerint Debrecen építéstörténetében kimagasló jelentőségűek a 19. század utolsó és a 20. század első évtizedei. Ennek az építkezési hullámnak a részeként épült fel az Auguszta Tüdőszanatórium is.

A biztató szezonkezdet után kisebb hullámvölgybe kerültek kosárlabdázóink, akik jelenleg (lapzártakor) négy győzelemmel és három vereséggel a Tippmix férfi NB I. A csoportjának negyedik helyén állnak. Az egyetemisták mozgalmas hónapokat tudhatnak maguk mögött; az előző szezon végén a korábbi vezetőedzővel, Kovács Adriánnal váratlanul szerződést bontott a DEAC, majd nem sokkal később bejelentették az új tréner, Milenko Topics érkezését. A csapat is átalakult.

Az alapozás időszakáról és a szezon első mérkőzéseiről Polyák László csapatkapitánnyal beszélgetett a lap munkatársa.  

Az Egyetemi Élet teljes friss számát ide kattintva lehet olvasni.

Forrás: DE Sajtóiroda, hirek.unideb.hu - OCs

Koronavírus: 441 új fertőzött Hajdú-Bihar megyében

Debrecenben továbbra is emelkedett a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek