Egyetemi Élet
2021-10-29

Csak a DEAC!

Három hétvége eredménylajstromával vagyunk adósak az egyetemi futballbarátok számára.

A frissen feljutott Hajdúszoboszló otthonában vívott megyei rangadót Sándor Tamás legénysége, s zsebelt be értékes egy pontot. A hazaiak ugyan kétszer is előnyhöz jutottak a 90 perc során, ám futballistáink mindig talpra tudtak állni, először Oliver Tochukwu akcióból szerzett góljával, majd Spitzmüller István büntetőjével. A pontosztozkodásnak hála sikerült maga mögött tartania a fürdővárosiakat Székely Dávidéknak a dobogóért folytatott küzdelemben, ennek egy újabb fontos állomása éppen a következő hétvégén volt esedékes.
 
Az egyik, ha nem a legnagyobb rivális Kazincbarcikát a Dóczy József utcában fogadták labdarúgóink, ám sok előnyét a hazai pályának nem élvezhették. A szünetig már két tizenegyest is értékesítettek a borsodiak, s ugyan a fordulás után egy gólváltás erejéig felcsillant a remény, hogy vissza kapaszkodhat a meccsbe együttesünk, ám kapusunk kiállítása végleg megpecsételte focistáink sorsát. 4-1-es győzelmükkel 11 pontra növelték előnyüket a második helyért vívott küzdelemben.
 
 
A tekintélyes előny azonban már rögtön a következő játéknapon apadt, hiszen a sárga-kékek kikaptak a Kisvárda II. otthonában, míg a Sándor tanítványok a Békéscsaba tartalékjai ellen szereztek három pontot csapatkapitányunk, Spitzmüller István találatának hála. Futballistáink hátránya így tíz pont a listavezető BKV Előre SC, s nyolc a dobogó második fokán állomásozó Kazincbarcikával szemben.
 
Két nagyarányú vereségbe szaladt bele az idáig remekő DEAC II. gárdája, előbb a kiváló támadó focit játszó Hajdúsámson ellen maradt alul 5-0 arányban, majd a listavezető Balmazújváros otthonában kapott ki 3-0-ra. A nagy pofonok szerencsére nem taglózták le teljesen fiataljainkat, s sikerült pontot csenniük a középmezőnyben tanyázó Nyíradony vendégeként. Katona László legényei ugyan több komoly lehetőséget is elpuskáztak az összecsapás során, ám egyszer sikerült túl járniuk a hazai hálóőr eszén, ekkor Papp G. Benedek pókhálózta ki az egykori DEAC-os, Rácz Tamás kapuját.
 
A pontosztozkodás eredményeképp tartalék-csapatunk megőrizte ötödik helyét a táblázaton, egy pozícióval megelőzve épp a nyíradonyiakat, valamint kettővel a testvér gárdának számító DASE alakulatát.
 
Azt a DASE-ét amely szintén két vereséget, s egy “ikszet” könyvelhetett el az utóbbi fordulókban. Sárrétudvariban egy remek első félidő után még előnnyel vonulhattak szünetre a mieink, ám Bucz Bence találatát követően egy jól eltalált szabadrúgásból, s egy bedobás utáni kavarodásból maguk javára fordították az állást a házigazdák, amit nem engedtek ki a kezük közül.
 
Szintén egy remekbe szabott szabadrúgás, valamint két jól végig vitt kontra jelentette a mieink vesztét a Hajdúnánás elleni, meglehetősen furcsa felfogásban vezetett hétközi derbin, gárda két alapembere is a kiállítás sorsára jutott. A kissé megtizedelt, s lehangolt DASE-sok azonban nem feltartott kezekkel érkeztek Hajdúsámsonba sem! Ezt jelzi, hogy a mérkőzés hajrájáig 1-3 állt az eredményjelzőn, Csák, Deák és Éles góljainak hála. Ekkor azonban a semmiből, szépíteni tudott ellenfelünk büntetőből, majd nem sokkal a lefújás előtt szintén tizenegyesből az egyenlítés is összejött vendéglátóinknak.
 
A bajnokság tizenegyedik fordulójához érve, a tabella hetedik pozíciójában állomásozik alakulatunk, belátható, három pontos távolságban a negyedik helytől.
 
Csapataink soron következő hazai mérkőzései:
 
DEAC-Újpest FC II, november 7., 13:00, DEAC pálya
DEAC II-Vámospércsi BSE, november 6., 13:30, Agrárpálya
DASE-Monostorpályi SE, november 13., 13:30, Agrárpálya

Katalizátort loptak

Télen is vigyázzunk a kocsinkra!

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek