Egyetemi Élet
2021-05-28

Csak a DEAC!

Véghajrájához érkezett valamennyi labdarúgó és futsal liga, így legfontosabb heteik előtt állnak sportolóink. Másodosztályban szereplő nagypályás csapatunk ugyan már matematikailag is kiesett és jövőre az NB III-ban folytathatja szereplését, utóbbi négy mérkőzésén mégis veretlen tudott maradni. Megyei gárdáink vegyes eredménysort tudhatnak maguk mögött a közelmúltban, s harcolnak a minél előkelőbb hely megszerzéséért, ahogy futsalos fiaink és lányaink is.

Az Ajka elleni mindent eldöntő ütközet után öt mérkőzése maradt hátra Sándor Tamás alakulatának, hogy bizonyítsa, nem véletlen kvalifikálták magukat a második vonalba közel egy évvel korábban. Úgy fest, focistáink ezt maradéktalanul meg is teszik, hiszen a számukra már tét nélkülinek mondható összecsapásokon ez idáig nem találtak legyőzőre. Szentlőrincen egy gólnélküli döntetlennel kezdték meg remek sorozatukat Sigér Ákosék, ahol középpályásunk már újra pályára is léphetett hosszú kihagyása után. Ezt követően egy hétközi meccsen fektették kétvállra az azóta már szintén harmadosztályba zuhant Kaposvári Rákóczit. A gólok sorát ekkor Bényei Balázs nyitotta az első játékrész végén, majd a fordulás után Nagy Krisztián mattolta korábbi csapatát egy büntetőből kipattanó labdából. Az „i’-re a pontot a hajrában veterán támadónk, Ibrahima Sidibe tette fel, aki ezzel már harmadik találatát jegyezhette a tavasszal.
 
A gólgazdag hazai sikert követően az ország túlsó felén, a Szombathelyi Haladásnál vendégeskedtek Nagy Krisztiánék és szereztek meglehetősen korán, már a 8. percben vezetést irányítónk tizenegyesgóljával. Sőt mi több, tíz perccel később Székely Dávid ragasztott irgalmatlan gólt Verpecz István hálójában, így már meglehetősen korán 0-2 állt az eredményjelzőn. Az előny azonban már a 27. percben apadni kezdett, mikor Dragoner Filip szépített a vasiak részéről, majd a fordulás után Medgyes Zoltán is betalált, döntetlenre mentve ezzel az összecsapást. Második idegenbeli pontszerzését követően az idény meglepetés csapatát, a Pécsi MFC-t látta vendégül alakulatunk, s harcolt ki újabb egy pontot. A negyedik helyezett Baranya-megyei együttes már az ötödik percben beköszönt Zöldesi Illésnek, ám ez nem szegte kedvét a mieinknek: előbb Nagy Krisztián egalizált ezúttal is büntetőből, majd csapatkapitányunk, Spitzmüller István lőtte ki a bal alsó sarkot huszonkét méterről az első felvonás derekán. Az egy gólos előny azonban kicsivel a hármas sípszó elhangzása előtt lett oda, ekkor kapusunk lökte fel ellenfelét a tizenhatoson belül, amiért a megítélt tizenegyest Óvári váltotta gólra.
A záróforduló eredményeitől függetlenül, amelyet Tatabányán, a Budaörs vendégeként vív együttesünk, biztossá vált, hogy futballistáink a huszadik helyen fejezik be a 2020/21-es pontvadászatot, s jövőre egy osztállyal lentebb állhatnak rajthoz. Ám addig még egyszer még számot adhatnak tudásukról a profik között. Bízunk benne, ahogy azt mostanában tették, ezúttal is ponttal, akár pontokkal térhetnek majd haza. (Lapzárta után 1-1-es döntetlent játszottak a Budaörssel.)
 
Fárasztó időszakon van túl Katona László armadája, amely hat ponttal gyarapodott az elmúlt két és fél hétben lejátszott öt találkozón. A minden csapatra veszélyes Vámospércs igazolta jó hírét, szinte a meccs egészében emberhátrányban futballozva nyert 4-2-re tartalékcsapatunk ellen, ahol Nagy Attila és az ifjúsági csapatból felkerülő Kasza Ádám szerezte góljainkat. Egy héttel később nagyot fordult a világ, hiszen a kiesési rangadón fölényes 11-1-es győzelmet arattak Csák Zsolték a Hajdúhadház felett. Rutinos támadónk, valamint Molnár Márton kétszer, míg Áros Csenger, Bojti Ádám, Katona Zoltán, Katona Tamás, Kincses Dániel, Kertész Kornél Bendegúz és Hermann Dénes egyszer tudott eredményes lenni.
Futballistáink azonban itt nem álltak meg, s három nap múlva újabb magabiztos sikert könyvelhettek el egy másik közvetlen rivális ellen, ugyanis a Püspökladányt küldték haza 5-0-val. Katona Tamás első félidei találatát a 6. percben követte Bojti Ádám léleknyugtató gólja, majd szép sorban Kincses Dániel, Papp G. Benedek és Gyarmati Zoltán is eredményes tudott lenni. A még matematikailag nem, ám nagyvalószínűséggel bennmaradást érő pontszerzéseket követően két egygólos vereség következett, először a Derecske, majd a Berettyóújfalu ellen. A derecskeiek már az első félórában kétgólos előnyt harcoltak ki, amelyre nem sokkal a mérkőzés vége előtt volt már csak válasza egyetemistáinknak Ibrahim Khalil Inda révén. Ahogy az ezt követő összecsapáson is gólt tudtak szerezni focistáink a hajrában, ekkor 2-1-es Berettyóújfalui előnynél egalizált Barabás Zoltán a 82. percben, ám sajnos ezzel még nem ért véget a találkozó, hiszen erre is volt válasza Szitkó Róbert legényeinek. Nagy János vette be Urbán Gergely kapuját másodpercekkel a rendes játékidő lejárta előtt, megnyerve ezzel a mérkőzést az övéinek. Három körrel a végelszámolás előtt az éppen bennmaradó tizennegyedik helyen tanyázik csapatunk, hatpontos előnyben a Hajdúhadházzal szemben. (Lapzárta után a 29. fordulóban, a házi derbin: DASE–DEAC II 2–1 (0–0).)
 
Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a sorminta DASE oldalon az elmúlt hetekben, amelyek közül két találkozó is borította a papírformát. Az ezüstérem legfőbb várományosát, azaz a Sárrétudvari KSE-t hazai környezetben verték fiataljaink egy remek első félidei játéknak, s egy heroikus második játékrészbeni küzdelemnek köszönhetően. Egyértelműen Bucz Bence bemelegítése sikerülhetett a legjobban a pályán lévők közül, hiszen már a 3. és a 12. percben is eredményes tudott lenni egy-egy mintaszerű akció végén. Erre ugyan még egy ízben volt válasza Bajnók Imrének sárréti oldalról a fordulás után, ám így is három pontot eredményezett a mieinknek. Egy héttel később a Hajdúszoboszlói SE érkezett a Dóczy József utca műfüves pályájára azzal a tudattal, hogy ha nyer, már matematikailag is bebiztosítja bajnoki címét öt körrel a zárás előtt. A vendégek mindent el is követtek ennek érdekében, ám labdarúgóink jól állták a sarat, s mindössze kétszer zörrent a hálójuk a 90 perc során, igaz ez is elégnek bizonyult a vendég sikerhez. A kimerítő HSE elleni ütközet után az alsóházban szerénykedő Püspökladányi LE vendégeskedett az Agrárpályán s vitt haza egy értékes pontot. Annak ellenére számos helyzetet kidolgoztak Hegedűs Györkék, hogy nem életük formájában futballoztak, ám gólt mindössze Al-Sheraji Rauf tudott szerezni hazai oldalon még a találkozó elején, míg a zöldmezes ladányiak jobban sáfárkodtak a kínálkozó lehetőségekkel, s egy hajrában megítélt büntetőt gólra is váltottak Szabó Máté révén. Három fordulóval a vége előtt együttesünk a nyolcadik a tabellán negyvenegy pontot gyűjtve, már matematikailag is elérhetetlen távolságban a dobogótól, s a kieső helyektől egyaránt.
 
Legutóbbi két mérkőzésén egyaránt alul maradt Elek Gergő gárdája a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásában, amely így is kiváló szezont fut, hiszen biztosan a bronzéremért mérkőzhet. A bajnokaspiráns Mezei Vill FC Berettyóújfalu ellen hazai környezetben maradtak alul Tóth Attiláék 4-3-ra, míg a közvetlen rivális Kecskemét vendégeként 7-5-re, ám a bajnokság kiírásának értelmében, így is a dobogó legalsó fokáért küzdhetnek a Veszprém-Kecskemét találkozó győztesével, vagy egy esetleges döntetlen esetén a házigazdákkal. A három győzelemig tartó párharc végén minden idők legjobb férfi futsalos eredményét érhetnék el klubszinten Szabó Lajosék.
Végül, de cseppet sem utolsó sorban női futsal csapatunkról is feltétlen szót kell ejteni, hiszen Üveges Katalin tanítványai a minap hódították el a Magyar Kupát, mikor az Astra-HFC Üllő gárdáját múlták felül a Vasas Sportcsarnokban, André Antónia tizenegyedik percben szerzett találatával. A találkozó tétjéről sokat elmond, hogy az egyébként gólgazdag sportágban mindössze egy találat esett. Azonban nem kérdés, hasonló véghajrára számíthatunk lányainktól a bajnokságban is, ahol már összesítésben 2-1-re vezetnek a mieink a három győzelemig tartó párharcban a Tolnával szemben.
Ha lapzártánk után május 16-án vasárnap sikerül győzedelmeskednie hölgykoszorúnknak a Tolna Városi Sportcsarnokban, akkor történelme során először elsőosztályú bajnoki címet is ünnepelhetne klubunk futsal szakágban, melyhez természetesen szívből szurkolunk nekik.
 
Lapzárta után ez sikerült is a csapatnak, hatalmas gratuláció!
 
Női futsal NB I döntő 4. mérkőzés
 
Tolna-Mözs-DEAC 2-3 (1-1, 1-1, 2-3) – hosszabbítás után
gólszerző: Nagy N. (4.), Vámosi (45.), ill Krascsenics (16.,
43.), Horváth V. (45.)
 
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Horváth
V., Krascsenics Cs. Cserék: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André,
Nagy A., Fülöp, Böröczky, Czégény. Edzők: Quirikó Vivien,
Üveges Katalin.
 
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó döntő végeredménye:
a DEAC 3-1-re nyert.

Hétfőn több helyen szünetel majd a vízszolgáltatás

Talán megvan az agysorvadás lassításának titka

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek