Egyetemi Élet
2021-04-29

Csak a DEAC!

Számos nagy csatát tudhatnak maguk mögött labdarúgóink az elmúlt hetekben, ám sajnos több keserűséggel, mint örömmel tarkítva.

Másodosztályban szereplő együttesünk újabb vereségével biztossá vált, hogy a következő szezont a harmadik vonalban kezdi meg a csapat, hiszen már a matematikai esélye is elúszott a bennmaradásnak. A megyei élvonalban szereplő gárdák közül is csak a DASE örülhetett a mögöttünk hagyott időszakban, igaz, második számú csapatunknak több lehetősége is volt pontjai gyarapítására, mint a nagytestvér DEAC II.-nek.
 
 
Két egygólos vereség jelentette Sándor Tamás alakulatának a végzetét az NB II.-ben, amely öt játéknappal a végelszámolás előtt kénytelen volt beletörődni a kiesésbe. A közvetlen rivális Csákvár otthonában egy korai Madarász gól döntött a három pont sorsáról, egyébként Kundrák 76. percben kapott piros lapja után ez még egyértelműbbé vált. A szezonbeli huszonhatodik kudarc azt jelentette a mieink számára, hogy az egy héttel később esedékes, Ajka elleni hazai összecsapáson csak és kizárólag a győzelem jelenthet pillanatnyi túlélést, minden más forgatókönyv szerint elúsznak a bennmaradásról szőtt álmok.
 
Nagy Krisztiánék ennek fényében, motiváltan léptek pályára, ám támadójátékuk ezúttal is akadozott, egyszer az egyébként jól záró védelem is megingott, így Görgényi 75. percben szerzett közeli találatával elvitte a három pontot a Veszprém-megyei együttes. Így a hátra lévő öt játéknapon már nincs miért izgulni, de pályára lépni annál inkább: a klub szellemiségéhez hűen sportszerűen, teljes odaadással kell megvívni a hátralévő mérkőzéseket, s építeni a jövő DEAC-os csapatát. A DEAC futballistái a kiesés elől menekülő Kaposvárt látták vendégül április 28-án a DEAC Sportcampuson és nyertek magabiztosan 3-0-ra.
 
 
Mindössze egyszer szállt harcba Katona László DEAC II.-je a megyei premier ligában a közelmúltban, hiszen a Püspökladányi LE elleni mérkőzés április második hétvégéjéről egy későbbi időpontra került. A Kabán lejátszott legutóbbi bajnokin remekül kezdtek futballistáink, Molnár Márton szezonbeli hetedik találatával már a hetedik percben vezetéshez jutottak. Sajnos, ahogy az mostanában lenni szokott, az előny nem tartott ki a mérkőzés végéig, sőt a hazaiak gólgyárosa Kovács Martin kétszer is mattolta a mérkőzés hajrájában kapusunkat, otthon tartva ezzel a három pontot.
 
 
Tartalékcsapatunk jelenleg jobb gólarányának köszönhetően a bennmaradó tizennegyedik pozícióban tanyázik, a Hajdúhadházhoz hasonlóan tizenöt szerzett ponttal, amely együttessel május elsején néz majd farkasszemet hazai környezetben. Mondani sem kell, mennyire fontos lenne ott egy DEAC II. siker!
 
Örömből és bánatból egyaránt bőven kijutott a DASE labdarúgóinak az elmúlt két hétben, hiszen két elhalasztott hétközi meccset megnyertek Polyák Martinék, míg két hétvégi találkozón alul maradtak. A sereghajtó Hajdúböszörményt magabiztos játékkal, 5-0-ra múlták felül Mamdouh duplájának, valamint Hegedűs, Éles és Bucz góljainak hála. Ezt követően az ezüstéremre pályázó Balmazújváros vitte el a három pontot az Agrárpályáról, miután 0-2-es félidőt követően végül 1-4-re diadalmaskodott.
 
Fiataljaink szépítő találatát újfent Bucz Bence szerezte, ahogy az ezt követő hétközi összecsapáson is betalált támadónk a Nyíradony otthonában. A közvetlen rivális ellen egy gyors gólváltással indult a derbi, mieink részéről Siyabonga volt ekkor eredményes, majd a második játékrészben a már többször említett olasz-testnevelő tanári szakos hallgatónk, Bucz köszönt be ismét, beállítva ezzel a 2-1-es DASE győzelmet.
 
A gárda örömét azonban egy berettyóújfalui kirándulás árnyékolja be, amely 2-1-es hazai sikerrel zárult. A vendéglátók már az első negyedóra végére kétgólos előnyre tettek szert, erre csak Éles Máté tudott válaszolni egy remek fejessel, így a számos kidolgozott helyzet ellenére pont nélkül térhettek haza labdarúgóink. Hat fordulóval a szezonzáró előtt a táblázat hetedik helyén állomásozik testvércsapatunk, 37 eddig megszerzett pontjával tisztes távolságban van a dobogós, a s kieső helyektől egyaránt.
 
Csapataink soron következő hazai mérkőzései:
 
DEAC II – Hajdúhadházi FK, május 1., 16:30 Agrárpálya
DASE - Aqua Generál HSE Hajdúszoboszló, május 1., 16:30 DEAC műfüves pálya

Szurikátaikrek érkeztek a Debreceni Állatkertbe

Június végén tartják a Magyar Mozgókép Fesztivált

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek