Egyetemi Élet
2020-11-22

Egyetemi Élet novemberben is

Épülő Learning Center, önkéntes hallgatók a járvány elleni védekezésben, japán nyelvoktatás, internetes veszélyek és fotópályázat – többek között ezekről a témákról olvashatunk az Egyetemi Élet legfrissebb, novemberi számában, amely most is beszámol az intézmény elmúlt havi kiemelkedő eseményeiről.

Bár a távolléti oktatás miatt nem sok hallgató jár be a Debreceni Egyetemre, hogy a tanórák közötti szünetben lapozgassa az Egyetemi Élet most megjelent számát, a lap azonban most is elérhető bárki számára online formában, hogy megismerje a diákoknak-diákokról szóló legérdekesebb témákat.

Újabb épülettel bővül az Egyetem téri campus, a munkálatok már szeptemberben elkezdődtek, és azóta is gőzerővel dolgoznak azon, hogy 2021. szeptembertől egy modern, 21. századi igényeket kielégítő tanulóközpontot hozzanak létre. Az új, csaknem 4300 négyzetméteres épületből még csak a földszint és az első emelet készült. Az Egyetemi Élet újságírója a helyszínen járva készített beszámolót a tanulókomplexumról.

A lap beszámolót közöl azokról a hallgatókról, akik itthon és határainkon túl önkéntesként segítik a koronavírus járvány elleni védekezést. Debrecenben tartotta éves közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a hallgatói érdekképviselet szempontjából fontos napirendi pontok mellett döntött az elnökválasztásról, és az elnökségi tagok tisztújításáról is.

Kevesen tudják, hogy a Debreceni Egyetemen már 30 éve adott a lehetőség a japán nyelv elsajátítására. Sato Aya anyanyelvi lektorként 10 éve tanítja a debreceni diákokat. A vele készült interjú sokak érdeklődését felkeltheti a távol-keleti kultúra megismerésére.

A lap beszámol a daruvonuláson szerzett tapasztalatokról, felhívást közöl „Az én egyetemem" fotópályázatról, amelyre december 3-ig várják a pályaműveket. Aki pedig kedveli a konyhaművészetet, megismerkedhet a sütőtök krémleves elkészítésének fortélyaival is.

A lap ide kattintva lapozgatható.

DE Sajtóiroda – BZs

 

 

Hétfőtől lehet pályázni az elektromoskerékpár-vásárlás támogatására

Online színház - Magda, a Szabó

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek