Egyetem Tér
2023-04-13

Jótékonykodtak a DE GYTK munkatársai, hallgatói

Több száz kilónyi ruhaneműt és cipőt ajándékoztak a húsvéti ruhagyűjtési akció lezárásaként a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának munkatársai és hallgatói a debreceni Kamilla Családok Átmeneti Otthonában élő rászorulóknak.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar (DE GYTK) vezetői azt kérték a kar dolgozóitól és hallgatóitól márciusban, hogy ha módjukban áll, csatlakozzanak a kar húsvéti ruhagyűjtési akciójához. Vigyenek be olyan, jó minőségű gyermek- és felnőttruhákat, cipőket, amiket rászoruló, hátrányos helyzetű családok még tudnának használni. A felhívás hatására húsvétra több száz kilónyi ruhanemű gyűlt össze a GYTK-n.  

A nyolc zsákot és csaknem féltucatnyi szatyrot megtöltő adományt a debreceni Vécsey utcán működő, 40 férőhelyes Kamilla Családok Átmeneti Otthona lakói kapták meg kedden. A Baptista Szeretetszolgálat intézménye 2010 óta működik a városban.
 
Az adományt Kósa Dóra, Pető Ágota és Haimhoffer Ádám, a DE GYTK Gyógyszertechnológiai Tanszék fiatal kutatói, tanársegédei juttatták el az otthon lakóinak.  

- Mivel a Gyógyszerésztudományi Kar fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, az elmúlt években több jótékonysági gyűjtést és programot szerveztünk rászorulóknak. Tavaly például a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület részére gyűjtöttünk ruhaneműket, édességet és egészségnapot is tartottunk a településen. Karácsony előtt pedig játékokat juttattunk el a debreceni Reménysugár Otthonban élő állami gondozott gyerekeknek – ismertette Haimhoffer Ádám.

Hozzátette: a debreceni Vécsey utcai Családok Átmeneti Otthonával az együttműködés a tervek szerint folytatódik, a GYTK dolgozói, hallgatói a későbbiekben is szeretnének adományokat gyűjteni az ott élőknek.   

Debrecen Városkártyával kedvezményesen látogatható hétvégén a Tisza-tavi Ökocentrum

Karbantartási munkálatok a Kishatár úti és a nagymacsi vasúti átjáróknál

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek