Egyetem Tér
2023-04-13

Alternatív koncertszínház az oDEonban

Színház, irodalom, zene és animáció ötvöződik abban az alternatív előadásban, melyet az oDEon Egyetemi Színház tűz műsorára április 18-án, kedden. A zenekari kísérettel debütáló Pilinszky-estet a Debreceni Egyetem hallgatói kedvezményesen nézhetik meg.

Modern stílusban dolgozzák fel Pilinszky János költő verseit, valamint magánéletének viszontagságokkal teli időszakait az oDEonban, Vecsei H. Miklós és új csapata, a QJÚB tárja a közönség elé saját értelmezését. A Platon Karataev x Vecsei H. Miklós és a QJÚB című alternatív Pilinszky-esten műfajok keverednek, miközben az aláfestő zenei produkció komoly, szakrális, egyedülálló atmoszférát kölcsönöz a darabnak. 

Az előadás Pilinszky szemszögéből viszi végig a költő életét, bemutatja egyebek mellett az őt verő apjával való viszonyát, valamint a bolond nagynéni beszélni tanításának körülményeit, hatásait is.

Végh Veronika, az oDEon Egyetemi Színház vezetője szerint a debreceni egyetemistáknak látniuk kell a darabot. 

-  Modern, látványos, izgalmas, hatásos és ezáltal a fiatalok számára is könnyen befogadható előadás érkezik hozzánk, melyben tökéletes összhangban van a képzőművészet, a zene és az irodalom – mondta Végh Veronika.

A Pilinszky-estet április 18-án, kedden 19 órától mutatják be a Böszörményi úti campus színházában. A Debreceni Egyetem hallgatói kedvezményesen válthatnak belépőt a darabra, ehhez az odeon@zenetheatrum.hu e-mail címen kell jelentkezniük. A premiert követően dedikálás és közös fényképkészítési lehetőség is lesz az alkotókkal és a szereplőkkel. 

A oDEon Színház további bemutatói: 
Április 19: S.Ö.R - Shakespeare Összes Röviden - Kálloy Molnár Péter/Kálid Artúr/Gáspár András
Április 24. és 25.: THE LION KING musical angol nyelven
Április 28: Az élet értelme - "Egypercesek száz percben" - Mácsai Pál és Lukács Miklós estje

 

Karbantartási munkálatok a Kishatár úti és a nagymacsi vasúti átjáróknál

Van még értelme a házasságoknak?

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek