Egyetem Tér
2023-03-14

Cápák között a DE hallgatója

Lopásbiztos strandtáskával talált komoly befektetőt és mentort Török Gergő, a Debreceni Egyetem marketing mesterszakos hallgatója és társa az RTL Klub műsorában. A fiatal vállalkozók a tavalyi forgatás óta folyamatosan fejlesztik a termékeket, melyekre a vasárnapi adás óta robbanásszerűen megugrott a kereslet.

A Debreceni Egyetem nagyobb rendezvényeinek egyik lelkes szervezője és lebonyolítója, a Gazdaságtudományi Kar végzős hallgatója és mostantól sikeres üzletember Török Gergő. A fiatal vállalkozó nevét vasárnap este ismerte meg az ország, amikor üzlettársával, barátjával, Vass Antallal együtt a Cápák előtt is bemutatták találmányukat, a SafeBeBag-et.

- A lopásbiztos strandtáska ötlete Bali szigetén született meg, ahol ellopták a táskámat a strandról. Nagyon feldühített a dolog, és hiába kerestem a neten, nem találtam olyan tolvajbiztos táskát, amivel megelőzhető lenne a baj. Ezért elhatároztuk, hogy majd mi megcsináljuk – mesélte Gergő.

2018-ban kezdték el fejleszteni a táskát, amely kevlárból (a golyóálló mellények anyaga) készül, ami nemcsak a tolvajoknak jelent kihívást, hanem hó- és vízálló egyben. A számzáras D karika is teljesen egyedi találmány.

- Ez a mi szerelemgyerekünk, de a fejlesztés egyenlő volt egy úttal a hullámvasúton, hiszen pár hónap alatt elkészültünk, meg is kezdtük az értékesítést, aztán jött a Covid, így pihentetni kellett a forgalmazást, hiszen ez a termék kifejezetten utazáshoz, nyaraláshoz kötött – emlékszik vissza Gergő.

A Cápák között című műsorba félve érkeztek, főként Lakatos István szigorától tartottak, pedig végül pont ő fektetett be a vállalkozásba. 32 millió forint hitelt ajánlott fel, és kért táskánként 3 ezer forint royalty-t, ha pedig majd visszafizetik az összeget, megelégszik 10 százalékos tulajdonrésszel. A fiúk a táskák után fizetendő sarcot végül lealkudták 2500 forintra, az egyezség megszületett.

- Nem kifejezetten befektetőért érkeztünk a műsorba, hanem tudásért, mentorálásért, amit meg is kapunk Istvántól. Sőt a műsor után hajnalig nézegettük, válaszolgattuk meg a kommenteket, úgyhogy nagyon odafigyel ránk, támogat minket, velünk együtt ötletel – mondta Gergő. 

A debreceni fiúk a hitelből sorozatgyártásra és további fejlesztésre készülnek. A SafeBeBag új kollekcióját júniusban dobják piacra és már gondolkodnak egy FesztiBag nevű kistáskán, amit ujjlenyomat-leolvasóval tennének lopásbiztossá. Sőt a tervek között szerepel egy hasonló funkcióval bíró hátizsák és utazótáska is. 

Sajtóközpont-TB

Kicsi ország, kicsi siker – mit adtak a zenei tehetségkutató műsorok?

Vajda Erzsébet és Kocsi Erika

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek