Egyetem Tér
2023-03-11

Kezdődik az egyetemi futballtavasz

Kisorsolták a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi szezonjának csoportbeosztásait. A legtöbb csapat ezúttal is a Divízió 3 ligában nevezett, de a jövő héten kezdődő küzdelemsorozatban játszik a torna történetében a legtöbb női csapat.

Rendhagyó helyen, a Kazánházban tartották meg csütörtök este a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (BJLEK) tavaszi szezonjának sorsolását, a csapatok számára ekkor derült ki, hogy a Superliga-Divízó 2 közös kiírás, valamint a harmadosztályú és a női bajnokság résztvevői milyen ellenfelekkel találkoznak majd. 

A sorsoláson jelen volt Jávor András, a DEAC-elnöke, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC-ügyvezetője, Kozma Mihály, a magyar futsal válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Kozma Mihály Futsal Kupa névadója, Bácsné Bába Éva, a Gazdaságtudományi Kar stratégiai és kommunikációs dékánhelyettese és Sánta János főszervező, a DEHÖK sportügyi megbízottja is. Köszöntőjében Bácsné Bába Éva megemlékezett a BJLEK történetéről és Buzánszky Jenő egykori legendás labdarúgó egyetemi sportnagyköveti szerepéről, Sánta János pedig ismertette a bajnokság és a kupasorozat menetrendjét.

A tavaszi kiírásra több mint száz csapat nevezett, legtöbben, szám szerint csaknem hetvenen a Divízió 3-ban érdekeltek. A női mezőny részvételi rekordot dönt, ugyanis most először küzd meg egymással nyolc csapat a végső győzelemért. 

A sorsolást követően színre léptek a DEAC Cheerleaders tagjai, a virtuális foci szerelmesei pedig a FIFA 22 bajnokságban mérkőzhettek meg egymással. 

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi küzdelmeinek első mérkőzéseit március 13-án, hétfőn játsszák a Debreceni Egyetem Dóczy utca sportcampusán, a Buzánszky Kupa és a Kozma Kupa nagydöntőit pedig június közepén rendezik. 

Sajtóközpont - BZ

Másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a viharos szél miatt kilenc vármegyére

Világegyetem

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek