Egyetem Tér
2023-03-06

Két csapatunk sikerének örülhettünk

Folytatták remek sorozatukat a Debreceni Egyetem kosárlabdázói a hétvégén. Szintén nyertek a kézilabdázók, kikaptak viszont a labdarúgók, a röplabdázók és a floorballosok.

Kosárlabda
Hárompontos, 86-83-as győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I 22. fordulójában Szegeden. Andjelko Mandics irányításával már sorozatban hat győzelemnél tartanak a fekete-fehérek.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói a felsőházi középszakaszt Székesfehérváron zárták szombat este. Ezen a meccsen dőlt el a harmadik hely sorsa, ehhez Fodor Antal legénységének legalább két szettet kellett volna megnyernie. A hazaiak rendkívül motiváltan játszottak, és végül 3:0-ra megnyerték a találkozót. Ezzel a vereséggel a negyedik helyen zártuk a középszakaszt, így a negyeddöntőben a Kaposvárral találkozunk.

- A vártnál jobban befolyásolta a játékunkat a mérkőzés tétje. A rossz kezdés után nem sikerült egyensúlyba hozni az erőviszonyokat. Az utolsó játszmában a kezünkben volt a szett, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Megérdemelten nyert a Fehérvár, gratulálunk nekik – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

Labdarúgás
A Tiszafüred gárdája ellen vívott mérkőzést a DEAC labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjának 24. fordulójában. A mieink jó passzban voltak a meccs előtt, ugyanis két mérkőzésből kettőt nyertek a tavaszi szezon során. Ez a sorozat sajnos megszakadt, mivel a vendégek 2-1-re nyertek a DEAC Sportcampuson.

Kézilabda
A DEAC kézilabdázói a Szigetszentmiklóst fogadták szombaton a DESOK-ban. A találkozó nagy részében a vendégek irányítottak és többnyire ők vezettek, ám egy remek hajrával fordítottak az egyetemisták, és végül 29-26-ra győztek.

Floorball
Az alapszakasz utolsó fellépése a Wizards ellen várt a Debreceni Egyetem floorballosaira az OB I-ben. Az Érden rendezett mérkőzésnek nem volt tétje, hiszen a forduló előtt már biztos volt, hogy a varázslók az első helyen zárják az alapszakaszt, míg a mieink a második helyről várhatják a rájátszást. Ettől függetlenül a presztízs mindkét felet motiválta és egy küzdelmes mérkőzés alakult ki, amelyet a hazaiak nyertek 9-5-re.

Közel nyolc évtized történései, tizenöt tanulmányba rendezve – Gali Máté „A próbára tett nemzet” című könyvét mutatta be a debreceni MCC!

Küzdenek-e még a mai férfiak a nőkért?

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek