Egyetem Tér
2023-01-23

Bravúros második hely az alapszakaszban

A Debreceni Egyetem röplabdázói soha nem látott sikert értek el. A kosárlabdázók szintén remek hétvégén vannak túl. A női futsalcsapat döntetlent játszott, a jégkorongozók egy pontot szereztek.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói az utolsó alapszakasz-mérkőzésüket 3:0-ra megnyerték a Kistext ellen, így a második helyen végeztek. Ilyen jó eredményt debreceni férfi röplabdacsapat még nem ért el. A lányok is szépen teljesítettek a hétvégén, Salgótarjánban győztek 3:0-ra.

Kosárlabda
Tizennyolc pontos, 81-63-as győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Szolnok felett a Tippmix Férfi NB I/A 17. fordulójában. A parádés első félidőt követően a tabella második helyén álló Olajbányász visszajött a mérkőzésbe, de az utolsó felvonásra újra magára talált a cívisvárosi alakulat, így magabiztos sikerrel debütált a hét elején kinevezett Andjelko Mandics.

- Tudtuk, hogy a Szolnok nagyon fizikális játékot játszik és nem fogják feladni a meccset, még ha nagyobb a különbség, akkor sem. Az első félidőben nagyon jól játszottuk, a másodikban viszont sok eladott labdánk volt, ezekből kaptunk elkerülhető pontokat. Fontos pillanatokban jó döntéseket hoztunk, sikeresek voltunk a büntetők terén is, ugyanakkor sok támadó lepattanót engedélyeztünk a Szolnoknak, ami nem meglepő, hiszen főként három magasemberrel játszottak. Jó mérkőzésen vagyunk túl, remélem, így folytatjuk a továbbiakban is – fogalmazott a vezetőedző.

Jégkorong
A hétvégi Magyar Kupa négyes döntő előtt a DEAC hokicsapatának még az FTC otthonában kellett helytállnia vasárnap. Az izgalmas, fordulatos mérkőzés rendes játékideje 4-4-es döntetlennel zárult, majd a hosszabbításban a hazaiak szerezték a győztes találatot, így a mieink egy ponttal tértek haza.

- Ez egy hullámvasútjáték volt mind a két csapat részéről. Nem éreztem 3-1-es vezetésnél sem, hogy jól játszunk. Ha nyertünk volna, akkor sem tudtam volna azt mondani a srácoknak, hogy ez jó mérkőzés volt. Tudtuk, hogy a Fradi az előző napon is játszott, de belőlünk is hiányzott az az energia, ami kellett volna a sikerhez, csak felvillanásaink voltak – értékelt György József vezetőedző.

Futsal
Az éllovas DEAC női futsalosai a Tolna otthonában játszottak rangadót szombaton. A két gárda novemberi bajnokiján nem született gól és a történelem megismételte magát, ezúttal sem rezdültek meg a hálók.

Fodor Antal: Egyetlen pillanatra sem lehet kiengedni

Ebösszeírás Debrecenben 2023-ban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek