Egyetem Tér
2022-12-20

Új klinikai főorvosok a Debreceni Egyetemen

Kiemelkedő szakmai munkája és példamutató gyógyító tevékenysége elismeréseként Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke 91 orvosnak adományozott klinikai főorvosi címet. Az erről szóló oklevelet az egyetem Aulájában rendezett keddi ünnepségen vehették át a Klinikai Központ munkatársai.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja a 2021. január elsejével megkezdett integrációnak köszönhetően az ország egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatójává vált azzal, hogy a korábbi Kenézy Gyula Egyetemi Kórház a Klinikai Központ részévé vált. Az egyesült betegellátó rendszer mintegy 6500 dolgozó közreműködésével, a Nagyerdei és a Kenézy Gyula Campust is magába foglaló új szervezet keretei között működik.

Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke úgy fogalmazott: a változás mérföldkő-jelentőségű eredmény, mely komoly kihívást és egyúttal vissza nem térő lehetőséget is jelent. Egy olyan alkalmat, mely utat nyit az oktatás-kutatás-betegellátás hármas elvét egységbe foglaló egyetemi szerepvállalás mindkét klinikai campuson történő megvalósításához. 

A Klinikai Központ elnökeként kulcsfontosságú feladatomnak tartom, hogy olyan előre megtervezett, átgondolt átalakítások valósuljanak meg, melyek lehetővé teszik a folyamatos fejlődést és az európai élvonalba tartó, kiemelkedő színvonalú gyógyítást, szem előtt tartva a betegellátó tevékenység töretlen fejlesztésének kiemelt és magasztos célját. E szemlélet jegyében zajlik az egykori Kenézy Kórház betegellátó egységeinek klinikai rangra emelése is, mely folyamat reményeink és elvárásaink szerint az ellátás párhuzamosságainak felszámolásán és a betegutak optimalizálásán keresztül egységes vezetésen, szigorú szakmai eljárásrendeken alapuló hatékony, és a korábbinál is színvonalasabb gyógyító munkát eredményez – fejtette ki a professzor köszöntőjében a keddi ünnepségen.  

 

Az elnök hozzátette: a minőségi betegellátás nem valósulhatna meg kiemelkedő tudású munkatársak nélkül, akik feladataikat nagyfokú hozzáértéssel és szorgalommal, példás szakmai és emberi hozzáállással végzik. A Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetősége kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkájukat méltó módon elismerjék. Az érték megbecsülése iránti határozott elkötelezettséget jelzi, hogy a Klinikai Központ elnöke, a Debreceni Egyetem rektorának egyetértésével és az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával megfogalmazta a klinikai főorvosi cím adományozására vonatkozó javaslatát. 

A mai ünnepi alkalmon köszönetünket és hálánkat kifejezve, elismeréssel adjuk át a klinikai főorvosi címeket azon, immáron a Debreceni Egyetem közösségébe tartozó, s intézményünkben értékes szerepet vállaló munkatársaink részére, akik évtizedes erőfeszítéseikkel és példamutató szakmai tevékenységükkel méltán járultak és járulnak hozzá egyetemünk és benne a Klinikai Központ jó hírnevének öregbítéséhez – hangsúlyozta Szabó Zoltán. 

 

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora ünnepi beszédében történelmi jelentőségűnek és egyedülállónak nevezte a klinikai főorvosi címek átadását, amellyel az intézmény elismeri a kitüntetettek kiváló szakmai munkáját. 

 Az ország legnagyobb egységes betegellátó rendszerébe Önök klinikai főorvosként integrálódnak. Azt gondolom, hogy ez az egyetem számára is óriási megtiszteltetés, hiszen rendkívül nagy tapasztalattal rendelkező kollégákkal gazdagodik az intézmény – mondta ünnepi beszédében a rektor.  

 

A köszöntőket követően a Klinikai Központ 91 új klinikai főorvosa vette át oklevelét Szilvássy Zoltántól, a Debreceni Egyetem rektorától és Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől az Aulában rendezett keddi ünnepségen.   

 

 

 

Nyughatatlan

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek