Egyetem Tér
2022-11-21

Prima díjjal jutalmazták a Klinikai Központ szemészét

Vajas Attila szemész szakorvos, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikájának főorvosa, a Magyar Szemorvostársaság vezetőségi tagja megyei Prima díjat kapott. A szakember tevékenységét a magyar tudomány kategóriában ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. A megyei Prima díjakat a szombati gálán adták át.

Vajas Attila tanulmányait a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végezte, ahol 1999-ben orvos-doktorrá avatták. Szemészetből szerzett szakorvosi képesítést 2005-ben. A Debreceni Egyetem Szemklinikáján 2004-ben létrehoztak egy, a szem mélyebb rétegeinek professzionális vizsgálatával és terápiás lehetőségeivel foglalkozó munkacsoportot, amelyben tevékenyen részt vállalt. A Retina Ambulancia Vajas Attila vezetésével azóta is működik. Vajas Attila mindemellett részt vesz a retina patológiás folyamataink vizsgálataiban, terápiás ellátásában és az új, innovatív molekulák kutatásaiban, együttműködve egyetemi kutatóhelyekkel, biotechnológiai cégekkel, multinacionális gyógyszeripari vállalatokkal. 2018-tól klinikai főorvosként praktizál és gyógyít a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinikáján.

Vajas Attila szakmai tevékenységét megyei Prima díjjal ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Hajdú-Bihar megyei Szervezetének elnöksége és a megyei Prima Díj Alapítvány kuratóriuma a magyar tudomány kategóriában.

A magyar ismeretterjesztés és média kategóriában a megyei Prima díjat Pálffy Andrea, a Médiacentrum Debrecen szerkesztő-riportere kapta meg, a magyar képző- és iparművészet kategóriájában a díjazott Rácz Róbert, a debreceni kortársművészet képviselője, a különdíjat pedig a magyar zeneművészet kategóriában Dánielfy Gergely színész-énekesnek ítélték oda.
A díjakat a Kölcsey Központban rendezett szombati gálán adták át.

Sajtóközpont - CzA

Katar 2022: Dobos Attila angol, holland és Wales győzelemre számít

Mindenki nagyot küzdött

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek