Egyetem Tér
2022-11-03

A női élet titkai a Science Caféban

„Jólét és jóllét. Mi lehet a titka a tartós női egészségnek?” címmel Kozma Bence, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet adjunktusa tart előadást a Tudományos Igazgatóság ismeretterjesztő sorozatában november 9-én.

A program továbbra is az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, időnként kötetlen, játékos formában az egyetem legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeit.

Az előadás ezúttal elsősorban a hölgyközönség érdeklődésére tarthat számot, hiszen a tartós női egészség titkai kerülnek a középpontba.

- A XXI. századi embernél a „jólét” mellett alapkövetelménnyé vált a „jóllét” megélése, amely a nők életében is alapvetővé tette a minőségi életmód kialakítását és fenntartását – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Kozma Bence.

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet adjunktusa előadásával kapcsolatban kiemelte: a várható élettartam örömteli növekedése azt is magában hordozza, hogy egy nőnek élete során szembesülnie kell testének változásaival, amelyek gyakran hátráltatják a minőségi életévek megélését a változó kort követően.

Az előadás számos érdekes aspektusból vizsgálja, mit tehet ma a tudomány annak érdekében, hogy a társadalmi jólét által biztosított alapokon a nők teljes testi-lelki egészségben éljenek akár a szépkorig is.

Időpont: 2022. november 9., szerda 17 óra

Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Közlekedéssel is a fenntarthatóságért

Ön is elnevezheti a Zoo Debrecen bohókás álarcos kisbárányát

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek